A- A+

Zeus Artık Daha Güçlü

26 Temmuz 2024 09:20

Parvovirüse (kanlı ishal) yakalandığı için sahibi tarafından acımasızca Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne terk edilen 2 aylık Belçika kurdu köpek, veteriner hekimler ve sağlık teknikerlerinin uyguladığı yoğun tedaviyle iyileşiyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde sahipsiz patili dostlara hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne terk edilen köpeğin yapılan testler sonrası parvovirüs olduğu netleştirilerek, hemen tedaviye başlandı. Hastalık dolayısıyla güçsüzleşen, kafasını kaldıramayan ve yemek yiyemeyen köpek, başlanan yoğun tedavinin ardından hızla iyileşme gösterdi. Yaşamak için verdiği savaş, azmi ve gücü dolayısıyla Bakımevi personelinin Zeus ismini verdiği köpek, artık ayağa kalkabiliyor ve mamasını yiyebiliyor. Oldukça hareketlenen Zeus’un yapılan son viral enfeksiyon testleri de negatif çıktı. Bir yaşını doldurmadığı için henüz kısırlaştırılmayan Zeus, sahiplenilmeyi bekliyor.

“Viral bir hastalıkla, buraya terk ettiler”

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde Veteriner Sağlık Teknikeri olarak görev yapan Mürşide Gökturna, ismini Zeus koyduğu Belçika kurdunun Bakımevi’ne terk edildiğini söyledi. Parvo enfeksiyonlu (kanlı ishal) bir şekilde terk edilen Zeus’un ilk sürecini paylaşan Gökturna, “Viral bir hastalıkla bize geldi. Yaptığımız hızlı test kiti ve kan analiziyle tespit ettik. Çocuk kanlı ishal ile geldi bize. Yoğun kusma ve inanılmaz bir sıvı kaybı vardı. Ayakta duramıyordu, vücudunu taşıyamıyordu. Hemen tedaviye başladık” dedi.

Viral enfeksiyon hastalıklarda yoğun ve detaylı tedavi gerektiğini sözlerine ekleyen Gökturna, “Zeus yoğun bir tedavi süreci geçiriyor, geçirecek de. Çok uzun soluklu bir tedavi. Kan analizine göre antibiyotik ve sıvı sağaltımına başladık. Antibakteriyel, vitamin, mineral kullanmak gerekiyor. Bu anlamda çok önemli preparatlar kullanıyoruz” diye konuştu.

“Zeus, iyileşiyor”

Gençlik hastalığı ve parvo gibi viral enfeksiyon hastalıklarda hastayı kaybetme oranının yüksek olduğuna değinen Gökturna, Bakımevi’nde bu durumun tersi olduğunu söyledi. Bakımevi’nde yapılan tedaviler sayesinde yaşam şansının yüksek olduğunu kaydeden Gökturna, Zeus’un durumunun daha iyiye gittiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Şu an Zeus daha iyi,  stabil durumda. Yemeğini yiyor, suyunu içiyor. Tedaviye cevap verdi. Yaptığımız test tekrarı negatif çıktı. Şu an yaşıyor olması, böyle hareketli olması mutluluk verici. Normalde hiç kalkamıyordu çünkü kaslarında hastalığın verdiği inanılmaz bir güçsüzlük vardı. Çok zayıftı ve çok fazla sıvı kaybı vardı. Yemeğini yiyemeyecek durumdaydı çünkü ayağa kalkamıyor, yer değiştiremiyor, kafayı kaldıramıyor ve yediğini sürekli kusma halinde, serumla sürekli takviye yaptık. Artık yemeğini yiyebiliyor, hareketli, yürümeye çalışıyor. Bu çok güzel bir şey.”

Gökturna, son olarak Zeus’un tedavisi bittikten sonra sahiplendirileceğini belirtti.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları