A- A+

Yaş Almışlar Büyükşehir’le Cumhuriyet’in 101. Yıl Dönümünü Kutladı

Bugün 08:59

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nden yararlanan yaş almışlar ve aileleri Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünü kutladı.

Sahilde güzel havanın tadını çıkararak hep birlikte yemek yiyen Alzheimer hastaları ardından hazırladıkları Türk Bayrakları çizimlerini boyadı, çıtalardan Türk Bayrağı çalışması yaptı. Sağlık İşleri Dairesi’nde görev yapan Gerontolog Cihan Tanrıverdi ve Uzm. Klinik Psikolog Yücel Şavklı ise ailelere hastalığın seyri ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Özgür: “Hasta ve hasta yakınlarının birlikte sosyalleşebildikleri bir ortam yarattık”

Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Burcu Yalta Özgür, Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nden hizmet alan hastalar ve yakınlarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yaşını birlikte kutladıklarını belirterek, “Bu etkinliğimizde hastalarımız günün anlamına uygun çalışmalar yaparken, merkezimizde görev alan psikolog ve gerontolog arkadaşımız hasta yakınlarımıza hastalığın seyriyle ilgili, yaşayabilecekleri zorluklarla alakalı bilgilendirme yaptılar. Bugün de hastalarımızın hem de hasta yakınlarının birlikte sosyalleşebildikleri bir ortam yarattık. Herkes çok mutlu oldu. Etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

Şavklı: “Hasta yakınlarının sürece dahil olması çok kıymetli”

Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nde görev yapan Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı,  Alzheimer hastalığında hasta yakınlarının sürece dahil olması ve bilgilenmesinin çok kıymetli olduğunu anlatarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi olarak açık alan etkinliğindeyiz. Aynı zamanda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini de birleştirerek güzel bir program planladık. Program içerisinde aktivitelerimizle yaşlılarımızın hem dikkat ve motor becerilerini düzenlerken, aynı zamanda yakınlarıyla da özel bir program planladık. Çünkü bakım veren kişiler hastalığın ilerleyişi ve seyri hakkında tam olarak hızına vakıf olamayabiliyorlar. Karşılaşabilecekleri sorunları tahmin edip hazırlıklı olamayabiliyorlar. Bunlarla ilgili bir program içeriği düzenledik” diye konuştu.

Kaymaz: “Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

5 aydır Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ne geldiğini anlatan Güldane Kaymaz, merkezden çok memnun olduğunu anlatarak, “Her gün olsa her gün gelmek isterim. Boyama yapıyoruz, resim çiziyoruz, oyun oynuyoruz, film izliyoruz” dedi. Etkinlik ve Sanat Merkezi’ne daha önce de geldiklerini söyleyen Kaymaz, “Boyama yaptık. Atatürk’ümüzün bayrağını boyadım. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Aysel Duru da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla günün anlamına uygun el işi yaptıklarını belirterek, “Çıtaları bize verdiler, boyadık, yapıştırdık. Türk Bayrağı yaptık. Cumhuriyetin 101. yılı kutlu olsun” dedi.

Hasta yakınları merkezden çok memnun

Annesinin Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nde geçirdiği zamanlardan çok mutlu olduğunu anlatan Gökçe Arslantaş, “Annem merkeze geldiği için çok mutlu, vaktini çok güzel şekilde değerlendiriyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Önemli olan zaten keyifli vakit geçirmesi. Güven açısından da burada çalışan herkesin ne kadar iyi olduklarından bahsediyor ve ortamı ne kadar sevdiğinden bahsediyor. O yüzden gözüm hiç arkada kalmıyor” dedi.

Arslantaş, etkinliğin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek,  “Annem gibi diğer hasta ve yakınlarıyla birlikte burada etkinlikler yapılıyor. Bayraklar boyanıyor. Günün anlam ve önemine çok uygun. Çok mutluyum. Ben de burada olduğum için” diye konuştu.

Eşinin Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nden yararlandığını anlatan Hasan İlhan Yimsek ise “Çok memnunuz. Servisimiz var, zamanında getiriyorlar, götürüyorlar. Hizmetlerinden memnunuz. Gayet güzel bize faydalı oluyorlar. Hemşiremiz var tansiyonumuzu ölçüyorlar. Herhangi bir şey olduğu zaman bizi haberdar ediyorlar. Bugün bir etkinlik olduğunu söylediler. Geldik, burada toplandık, gayet güzel. Boyama yapılıyor. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlikler yapılıyor. Güzel bir düşünce. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları