Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kurulan ‘Kariyer Merkezi’; iş dünyasını geleceğe taşımaya devam ediyor. Sektör temsilcilerini, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarını, profesyonel yöneticileri, gençleri ve üniversite öğrencilerini bir araya getiren Kariyer Merkezi, ‘Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi – 2’yi gerçekleştirdi.
Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın sunumuyla başlayan zirvede; Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi ‘Perakende Sektöründe Dijital Dönüşüm’, UK Danışmanlık Kurucusu ve Dijital Dönüşüm Lideri Dr. Umut Köksal ‘Lojistik Sektöründe Dijital Dönüşüm ve Yapay Zekâ’, Teknoloji Yazarı M. Serdar Kuzuloğlu ise ‘Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Şirket’ konulu sunum gerçekleştirdi.
Özada: “Her meslekte, her sektörde ve her STK ile proje geliştirmek istiyoruz”
Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi ile kurulduklarından itibaren iş birliği içerisinde olduklarını kaydeden Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, özellikle gençlerin iş dünyasına katılımlarını sağlayacak projelere hız kesmeden devam ettiklerini kaydetti. Gençlerin iş dünyasıyla buluşması ve iş arama sürecinin geliştirilmesi için 115 programa imza attıklarını belirten Özada, bu kapsamda binlerce gence dokunduklarını belirterek, “Her sektörde, her meslekte ve her STK ile proje geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.
Gençlere ‘Kampüs Mersin’ müjdesi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeni dönemde yapmak istediği projelerden bir tanesinin de ‘Kampüs Mersin’ olduğunu aktaran Özada, “Türkiye’de, belki de dünyada bir ilk olacak organizasyona imza atacağız. İşsizlik oranı olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Gençlerin işsizlik oranı ise, işsizlik ortalamasının neredeyse 2 katı. Biz kariyer rehberliğini geliştirecek, girişimcilik kültürüne destek sunacak, üniversite-sanayi-kent işbirliğine sonuç odaklı katkı sağlayacak, gençlerin iş dünyasına hazırlandığı sosyal alanlar yaratmak istiyoruz. Bu tesisimiz, iş hayatına öncelikle gençleri koyduğumuz; atölye çalışmalarında bulunacakları, girişimcilik kültürünü aşıladığımız bir tesis olacak. İş dünyasının da eğitim, toplantı ve mülakatlarını yapabileceği Kampüs Mersin Projesi ile işgücü piyasasının tüm taraflarını buluşturarak ve bu sayede gençleri yeni bir dünyaya hazırlayacağız” diye konuştu.
“Mersin geneli bütün öğrenci paydaşların buluştuğu bir zirve oluyor”
Toros Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Rojina Demir, Büyükşehir’in düzenlediği tüm zirvelere katıldığını belirterek, “Genel olarak iyi buluyorum. Çünkü Mersin geneli bütün öğrenci paydaşların buluştuğu bir zirve oluyor. Bu şekilde hem iş ağı geliştirme, hem de eğitim konusunda büyüklerimizden ve yetkin kişilerden aldığımız bilgiler sayesinde geleceğimizi şekillendiriyoruz. Şirket bazlı bilgiler bizim için gelecekte çok faydalı olabiliyor. Teknoloji olarak gerçekten büyük bir değişim ve dönüşümün içindeyiz. Şirketlerin tercihinin de özellikle yeni nesil olmasını da destekliyorum” dedi.
“Bu tarz etkinlikler, kendimizi firmalara tanıtma açısından çok faydalı”
Bu tarz etkinliklerin, kendilerini firmalara tanıtabilme açısından çok faydalı olduğunu ifade eden Mersin Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Şakir Akbay, “Burada bizi firma sahipleri ve yetkilileriyle bir araya getiriyorlar. Bu ortamda onlarla etkileşim haline geçiyoruz. İnsanları bire birde tanıyınca, iş olanağı açısından daha etkili oluyor. Hayatımızın okulda aldığımız notlardan ibaret olmadığını, burada daha net bir şekilde görebiliyoruz. Ayrıca işsizlik konusu çok yoğun bir konu. İnsanın kendisini ne kadar geliştirirse, işsizlikle baş etmede o kadar güçleneceğini düşünüyorum. Bu etkinlerin çoğalarak devam etmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
“Gençler olarak işsizlik konusunda endişe duyuyoruz”
Sektörlerin Geleceği Zirvesi’nde teknoloji çağında yaşanan dijital gelişimlerden ve bu gelişmelerin Mersin üzerindeki etkilerinden bahsedildiğini ifade eden Mersin Üniversitesi Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü öğrencisi Deniz Yılmaz Uçar ise, “Bu etkilerin çağımız üzerinde gençlere katkıları, önceki çağın bu gelişmelerden zorlandığından bahsedildi. Bu zorluklara karşı, insanların kendini geliştirmesi adına konuşmalar yapıldı. Teknolojik gelişmeler sonrasında bence bu adımları Mersin üzerinde daha ileriye taşıyabilirlerse, işsizlik oranının daha da aza inebileceğini düşünüyorum” dedi. Yeni neslin teknoloji çağında doğduğunu ve bu gelişmelere kolay ayak uydurduklarını anlatan Uçar, işsizlik konusunda gençler olarak endişelendiklerini ve bu tip zirvelerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyledi.
Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.
05 Kasım 2024 09:22
05 Kasım 2024 09:18
04 Kasım 2024 09:25
04 Kasım 2024 09:16