A- A+

Seçer: “Zihniniz Akdeniz Kadar Açık, Notlarınız Toroslar Kadar Yüksek Olsun”

12 Eylül 2022 13:45

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İlköğretim Haftası Kutlama Programı’na katıldı.

Yenişehir İlkokulu’nda öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Seçer, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni ederek, “Sevgili çocuklar; zihniniz Akdeniz kadar açık, notlarınız Toroslar kadar yüksek olsun” dedi.

Yenişehir İlkokulu’nda gerçekleşen programa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.

Vali Pehlivan: “Eminim ki, Mersin eğitimde daha da yukarılara çıkacaktır”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yeni eğitim-öğretim sezonunun hayırlı olmasını temenni ederek, “Yeni bir heyecanla, 2022-2023 eğitim-öğretim sezonunu bugün başlatıyoruz. Yurdumuzun 81 vilayetinde olduğu gibi, Mersinimizde de okullarımız şenlendi, neşelendi. Coşku ile okul bahçeleri, derslikler doldu taştı. Bu yıl artan bir heyecanla, daha fazla bir heyecan ve sevinçle yeni sezona hazırlanıyoruz. Eğitimde başarı ve kalite düzeyinde belli seviyelere gelmiş, önemli mesafeler kat etmiş, önemli başarılar elde etmiş Mersinimiz, inanıyorum ki bu sezon birkaç basamak daha yukarılara doğru çıkacaktır. Elbette ki bu, müşterek gayretle olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer: “Çağdaş dünya ile rekabeti, bilim ve sanatla gerçekleştirebiliriz”

Konuşmasına, çocukların enerjisinden kendilerinin de faydalandığını belirterek başlayan Başkan Seçer, “Eğitim, toplumların en temel unsurlarından bir tanesidir. Birçok konuda toplumları yönetenler hata yapabilir. O hatadan dönüldüğü zaman, kısa bir süre içerisinde telafisi mümkün olabilir. Ama eğitim alanında yapılan hataların telafisi, uzun yıllar sürebilir. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte, ‘Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir’ şiarıyla günümüz dünyasında, muasır medeniyet seviyesine çıkacaksak, çağdaş dünya ile rekabet edeceksek; hurafelerle değil, bilimle, teknikle, sanatla bunu gerçekleştirmek zorundayız. Onun için de eğitime-öğretime ihtiyacımız var. Onu verecek olan çok değerli, çağdaş, yüzü Batı’ya dönük, Atatürk ilkelerini ve prensiplerini kendine şiar edinmiş bir öğretmen topluluğuna ihtiyacımız var. Onlarla bu ülkeyi kalkındıracağız” dedi.

“En önemli prensiplerimizden birisi, eğitime en yüksek katkıyı sunmak”

Büyükşehir Belediyesi olarak, yasaların verdiği yetki çerçevesinde eğitime katkıyı en üst düzeyde yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Eğitim alanında her ne kadar makro politikaları belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı da olsa, yerel yönetimler olarak yasalar çerçevesinde bizlerin de bazı uygulamaları hayata geçirme şansımız var. Mutlaka yerel yönetimler, eğitime bir kaynak ayırmak durumundadır. Bizim de yönetime geldiğimizden beri temel prensibimiz, imkânımızı en üst seviyede kullanarak, Mersin'de eğitime katkı sunmak, Mersin'i bir öğrenci kenti yapmak. Sadece ilköğretim çağında, burada yaşayan ailelerimizin çocukları için değil. 4 üniversitemize ülkenin her yerinden, hatta diğer ülkelerden öğrenci gelmesini sağlamak için, Mersin'i bir cazibe merkezi haline getirecek tedbirleri, katkıları bizler de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz” diye konuştu.

“İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğimizi çok önemsiyorum”

Eğitim alanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bugüne kadar çok değerli çalışmaları birlikte yaptıklarını ve bu işbirliğinin çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bu çalışmalarda emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliğimiz devam edecek. Çünkü her şey çocuklarımız için, her şey ülkemiz için, her şey geleceğimiz için. Sevgili çocuklar eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun. Zihniniz Akdeniz kadar açık, notlarınız Toroslar kadar yüksek olsun” dedi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları