A- A+

Moldova Ankara Büyükelçisi Croitor’dan Başkan Seçer’e Ziyaret

23 Mart 2022 10:08

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor’u makamında ağırladı. Moldova ile iş birliğine açık olduklarını ifade eden Başkan Seçer,  “Moldova’yla kültürel ve sanatsal faaliyetlerde iş birliği yapabiliriz” dedi. Büyükelçi Croitor, Mersin ile ilgili düşüncelerini paylaşarak Mersin’i çok temiz ve aydınlık bir kent olarak gördüğünü söyledi.

Başkan Seçer: “Kültür ve sanat konusunda iş birliği yapabiliriz”

Başkan Seçer, Büyükelçi Croitor’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Moldova ile yerel yönetim olarak ilişkilerin geliştirilebileceğini söyleyen Başkan Seçer, “Her şey ekonomik değil, özellikle kültürel ve sanatsal faaliyetlerde iş birliği yapabiliriz. O bölge insanının kültüre, sanata ne kadar önem verdiğini biliyorum çünkü. Biz de burada kültürün, sanatın insanlarda birleştirici güç olduğunun farkındayız. Mesela tiyatro, müzik ve sportif faaliyetler çok önemsediğimiz konular” dedi.

Başkan Seçer, Mersin’in çok kozmopolit bir yer olduğunu ve insanların kültür-sanat etkinlikleri ile kaynaşma fırsatı bulduğunu ifade ederek, “Çok kültürlü bir yer. Doğu-batı; Türkiye coğrafyasının her bölgesinden insan var. Böyle olunca da biz nasıl bu insanları bir arada tutacağız. Kültür ve sanat bunun en önemli çimentosu. Onun için de önemsiyorum. Bu konuda iş birliği yapabiliriz. Bizim burada bazı festivaller oluyor. İşte Narenciye Festivali. Moldova’dan dans, folklor ekipleri geliyor. Bundan sonraki süreçte de kardeş şehir olabilir. O detayları düşünmekte de yarar var” diye konuştu.

Croitor: “Mersin’i çok temiz, çok güzel, çok aydınlık bir şehir olarak buldum”

Türkiye’de 2 senedir bulunduğunu söyleyen Büyükelçi Croitor, “Ama 2 sene bu pandemiden dolayı daha çok evde kapalıydık. Çoktan size gelmek isterdim. Mersin’i çok çok işittim. Mersin güzelmiş. Mersin’in büyük limanı varmış. İnsanı çok sıcakkanlıymış. Şimdi Mersin’i çok temiz, çok güzel, çok aydınlık bir şehir olarak buldum” dedi.

Haberin Fotoğrafları