A- A+

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı Bir Denetimi Daha Başarıyla Geçti

11 Ağustos 2022 09:00

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları Yeterlik Yönetmeliği” kapsamında gerçekleştirilen denetimi başarıyla geçti.

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı; sürekli kendini geliştiren, yeniliğe açık ve deneyimli çalışanlarıyla her yıl düzenli olarak TÜRKAK tarafından “TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler” standardı kapsamında gerçekleştirilen denetimlere ek olarak, bu yıl ilk defa “Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları Yeterlik Yönetmeliği” kapsamında ‘Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği’ne tabi olarak atıksu matriksinde denetime katıldı.

Başarılı bir şekilde gerçekleşen denetim sonrasında yapılan kapanış toplantısında, denetçilerin yaptığı değerlendirmede laboratuvar çalışanlarının; teknik bilgi ve yetkinliklerinin üst seviyede, ekip ruhu ve tecrübelerinin ise etkileyici olduğu belirtildi. Denetimciler; ilk defa bu kapsamda denetime giren bir laboratuvar açısından baktıklarında; daha önce bu kadar hazırlıklı bir laboratuvarla karşılaşmadıklarını vurguladılar.

Yetkilendirme sürecinin tamamlanmasının ardından MESKİ atıksu arıtma tesislerinin “iç izleme” numunelerinin analizleri; MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nda gerçekleştirilecek ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı resmi logosuyla raporlama yapılabilecek.

Haberin Fotoğrafları