A- A+

Mersin’in Tarihi ve Turistik Güzellikleri Bir Gözlükle Daha Yakın

04 Temmuz 2024 09:09

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi, ‘Sanal Gerçeklik Yöntemi ile Bilişim Tabanlı Mersin Tanıtım’ projesini vatandaşların ayağına kadar götürüyor. Özellikle hafta sonu yoğun olan alışveriş merkezlerine kurulan etkinlik alanı sayesinde vatandaşlar, Mersin’i sadece bir gözlükle daha yakından tanıma fırsatı buluyor. VR gözlükle deneyimlenen projede, Mersin’in en doğu ucundan en batı ucuna kadar tarihi ve turistik noktaların yanı sıra doğal güzellikler sanal gerçeklik yöntemiyle gösteriliyor.

Saya Park AVM’ye yerleştirilen ve yoğun ilgi gören ‘Sanal Gerçeklik Yöntemi ile Bilişim Tabanlı Mersin Tanıtım’ projesi ile vatandaşlar, Mersin’de hiç görmedikleri noktaları gezerek, tanıma fırsatı buldu. Mersin’de yaşamasına rağmen hiç görmediği yerleri gören vatandaşlar, projeyi Mersin’in tanıtımı açısından oldukça güzel buluyor.

“Mersin’in tanıtımı adına gayet güzel bir etkinlik”

Alışveriş yapmaya gelen vatandaşlardan Alper Duman da VR Mersin’i deneyimledi. Duman, deneyimlerini paylaşarak, “Çok hoşuma gitti. Mersin’in tanıtımı adına gayet güzel bir etkinlik olmuş” dedi.

“Güzel bir deneyim”

Mersin’de üniversite öğrencisi olan Serkan Görüşük, VR Mersin uygulaması için “Güzel bir deneyim. İlk defa kullanan biri için farklı bir etkinlik” ifadelerini kullandı. İstanbul’dan geldiğini ve gençler için Mersin’de güzel etkinlikler olduğunu sözlerine ekleyen Görüşük, “Gençlere hitap edecek güzel ve farklı etkinlikler uygulanıyor” dedi.

Görüntülerin oldukça gerçekçi hissettirdiğini söyleyen Anıl İzci ise, “Etkinlik çok güzel. Tamamen gerçekçi hissettiriyor. Efsane” derken, Başkan Vahap Seçer’in gençler için hizmetlerini, “Başkanımız geldiğinden beri çok güzel etkinlikler gerçekleştiriyor. Hem halka hem de insanlığa çok faydalı olmaya çalışıyor” cümleleriyle değerlendirdi.

“Harika bir deneyim”

VR Mersin’i deneyimleyen vatandaşlardan Mehmet Bat, “Güzel bir uygulama. Görmediğim çok yer vardı, gördüğüm yerler de vardı. Harika bir deneyim” dedi. Başkan Seçer’in hizmetlerini çok beğendiğini de sözlerine ekleyen Bat, “Ben Vahap Bey’in çalışmalarını çok beğeniyorum, çok memnunum” diye konuştu.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları