Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yıldönümü kapsamında düzenlediği etkinlikler, ‘2. Uluslararası Mersin Çocuk Festivali’ bünyesinde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, 23 Nisan’ı coşku içinde kutladı. Hal Şubesi’nde eğitim gören öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Hal Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen özel programda bir araya gelerek bayram sevincini doyasıya yaşadı.
Etkinlik kapsamında yapılan konuşmaların ardından, kurs merkezi öğrencileri şiirler okudu. Öğrenciler, ‘dilek köşesi’ne hayallerini ve dileklerini astı. Kurulan 23 Nisan hatıra panosunda parmak boyasıyla el izlerini basan öğrenciler; çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, sandalye kapmaca ve ip atlama gibi geleneksel oyunlar ile keyifli anlar yaşadı.
Özel bireyler, bayram sevinci yaşadı
Büyükşehir’in 23 Nisan kapsamında düzenlediği etkinliklerden biri de özel bireyler ve aileleri için oldu. 23 Nisan öncesinde özel gereksinimli bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Engelsiz Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’nun konseri ile katılımcılar keyifli dakikalar geçirdi.
Etkinlik boyunca özel gereksinimli bireyler bol bol oynayıp doyasıya dans etti. Ailelerin de çocukların mutluluğuna ortak olduğu etkinlikte, bayram coşkusu yaşayan özel gereksinimli bireyler birbirleriyle kaynaşarak, bu özel günün tadını çıkardı. Etkinlik, yemek ikramı ile son buldu.
Yılmaz: “Çocuklarımızın sosyal yönlerini güçlendirmek için böyle bir etkinlik hazırladık”
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Hal Şubesi Sorumlusu Hevjin Yılmaz, Büyükşehir’in 21 LGS Kurs Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini anlatarak, “Günün anlam ve önemini öğrenmeleri, aynı zamanda sosyal yönlerini güçlendirmek için, çocuklarımızla böylesi bir etkinlik planladık. Çocuklarımız şiirler okudular. Bir dilek ağacı oluşturduk. Öğrencilerimizin dileklerini astık. Parmak boyaları ile 23 Nisan hatırası olacak şekilde el boyası yaptık. Geleneksel yarışmalarımızdan olan halat çekme, sandalye kapmaca gibi etkinlikleri de gerçekleştirdik. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
Velilerden Derya Tanrıkulu, Büyükşehir’in kurs merkezinden çok memnun olduklarını belirterek, “Çocuğum 8. sınıf öğrencisi ve LGS’ye hazırlanıyor. Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz, ama kursun çok yardımı oldu. Ayrıca yemeğini burada yediği için çok rahat oluyor. Etkinliğimiz çok güzel geçti. Geleneksel çocuk oyunlarını oynadılar. Bayramı kutladılar” diye konuştu.
13 yaşındaki Yağmur Öztürk, “Şiirler okuduk, yarışlar yaptık, oyunlar oynadık. Dileklerimizi dilek ağacına astık. Güzel bir gündü, eğlenceliydi. Arkadaşlarımla güzel bir gün geçirdim” ifadelerine yer verdi.
Öğrencilerden Ali Varol, “Arkadaşlarımız şiir okudu. Geleneksel oyunlarımıza geçtik. Halat çekme, çuval yarışı, sandalye kapmaca oynadık. Çok eğlendik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Demir: “Onlar mutlu olunca, bizler de mutlu oluyoruz”
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi vererek, “Havaların güzelleşmesi ile birlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Engelsiz Yaşam Parkı’ndan faydalanan özel gereksinimli birey ve ailelerimize yönelik güzel bir etkinlik düzenledik. Onlara yemek ikramımız oldu. Müzik çaldık. Onlar mutlu olunca, bizler de mutlu olduk” ifadelerini kullandı.
Engelsiz Yaşam Parkı’ndan 3 yıldır faydalanan velilerden Canan Çardak, “Hem çocuklarımız hem de bizler için, enerji atabileceğimiz güzel bir etkinlikti. Çocuğum buraya küçük yaşta gelmeye başladığı için, oyun gruplarından faydalandık. Hocalarımız çok ilgili. Anneler için yapılan etkinliklerden bizler de faydalandık. Bizi destekledikleri için teşekkür ederiz” diye konuştu.
Kardeşi ile etkinliğe katılan Evin Yılmaz, “Etkinlikler genel olarak çok güzel geçiyor. Vahap Başkanımız bizlere çok yardımcı ve destek oldu. Çocuklar gerçekten de sosyalleşiyor. Önceden böyle değildi” dedi.
Etkinliğin çok güzel geçtiğini ifade eden Ümit Karakuş, “Çok mutluyum. Vakit çok güzel geçti. Vahap Başkanımıza, bu imkanı sunduğu için çok teşekkür ederim. Burada spor yapıyoruz. Bocce, körling, beden eğitimi, halk oyunları her şey var” sözlerine yer verdi.
Etkinlikte keyifli vakit geçirdiğini söyleyen Gamze Polat, “Halay çektik, oyunlar oynadık, yemek yedik. Arkadaşlarımızla beraber çok güzel bir gün geçirdik” derken, Alibaba Dönmez de “Çok eğlenceliydi. Oyun oynadık, zıpladık. Mutlu olduk” dedi.
Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.
Bugün 09:09
20 Nisan 2025 21:54