A- A+

Mersin Büyükşehir’in Çay’daki Mesaisi Devam Ediyor

24 Şubat 2022 10:29

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 45 yıl önce kurulan Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nin tarihindeki en büyük yol çalışmasına tüm hızıyla devam ediyor. Mahallenin güney kısmında bir süredir çalışmalarına devam eden ekipler, Çay’ın bu kısmındaki sokakları asfalta kavuşturdu. Mahalle sakinleri Büyükşehir’in çalışmalarıyla konforlu yollarla buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yaklaşık 18 bin 500 ton asfalt serimi yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekiplerinin yürüttüğü çalışma kapsamında, Çay Mahallesi’nin güney kısmında çalışmalar büyük oranda tamamlandı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Kontrol Şefi Ali Degiş, “Güney kısmının bütün sokaklarının büyük oranda asfaltı tamamlanmış oldu. Tabi asfalt dökmeden önce zemin iyileştirmeleri de büyük oranda tamamlandı. Şu anda Akdeniz Çay Mahallesinde güney kısımda yaklaşık 18 bin 500 ton asfalt serimi gerçekleşmiş oldu” dedi. İki noktada çalışmaların sürdüğünü ifade eden Degiş, “Bu yollar da tamamlandığında Çay Mahallesi’nin güney kısmındaki tüm sokaklardaki asfaltı tamamlamış olacağız. Aynı zamanda Ahmet Kaya Parkı’nın etrafında 7 bin 400 metrekare parke yol imalatı gerçekleşmiş oldu. Yol çizgilerimiz atıldı” diye konuştu.

“Senelerdir burada böyle hizmet kimseden görmedim”

Çay Mahallesi sakinlerinden Yusuf Ardıç, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yürüttüğü çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, “Allah razı olsun. Senelerdir burada böyle bir hizmet kimsede görmedim” dedi.

16 yıldır mahallede esnaf olduğunu belirten Hasan Geçer, “Biterse güzel bir çalışma olacak. 3 senedir mahvolduk, dükkana girebilirsiniz ne haldedir, perişan olduk. İnşallah toz topraktan kurtuluruz” diye konuştu.

“Bu çalışma sayesinde mahallemiz daha da güzelleşiyor”

Mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Demirel, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti, “Sağ olsun Vahap Başkanımız yollarımızı çok güzel yaptı, mükemmel bir çalışma gösterdi. Kendisine çok teşekkür ederiz. Yani bu çalışma sayesinde mahallemiz daha da güzelleşiyor. İnşallah daha güzel yerlere ulaşırız” sözleriyle dile getirdi.

“Böyle bir asfalt, böyle bir temizlik görmedik bugüne kadar”

Çay Mahallesi’nde oturan Hıdıri Solcu ise Büyükşehir ekiplerinin çalışmalarını “harika” olarak tanımlarken, “Temizlik şahane bir şeydir. Böyle bir asfalt görmedik, böyle bir temizlik görmedik bugüne kadar. Önceden vardı, bunun gibi değildi. Yollarımız bozuktu, şahane oldu, temiz oldu, güzel oldu. Herkes memnun. Memnun olmayan bir kişi parmağını kaldırsın. Daha ne diyebiliriz ki? Allah razı olsun Büyükşehir’den” dedi.
 

 

Haberin Fotoğrafları