A- A+

Mersin Büyükşehir’in 23 Nisan Futbol Turnuvası Sona Erdi

25 Nisan 2022 08:38

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi. 16 takımın katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Futbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlar, kupa ve madalyalarını düzenlenen törenle aldı.

Ödüller sahiplerini buldu

3 Nisan’da Altınordu Futbol Kulübü ve Mersin Demirspor arasında oynanan karşılaşmayla başlayan turnuvanın final karşılaşmaları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapıldı. Turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle verildi.

Final karşılaşmaları ve ödül törenine Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Mersin Büyükşehir Belediyesi MSK Başkanı Özgür Timur, kulüp yöneticileri, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı.

Turnuvada Silifke Çağdaş Gençlik Spor Kulübü ve Yenişehir Konak Spor arasında yapılan üçüncülük ve dördüncülük karşılaşması sonucunda Yenişehir Konak Spor üçüncü oldu. Altınordu Spor Kulübü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü arasında yapılan şampiyonluk karşılaşmasında ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü galip gelerek şampiyon oldu.

Şampiyon olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne kupa ve madalyalarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel verdi. İkinci olan Altınordu Spor Kulübü kupa ve madalyalarını Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, üçüncü olan Yenişehir Konak Spor’a ise ödülünü MSK Başkanı Özgür Timur teslim etti.

“Bizim için hepiniz şampiyonsunuz”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, turnuvanın önemini, “Büyük Önder Atatürk, bu bayramı dünya çocuklarına hediye etti. O yüzden de yapmış olduğunuz futbol turnuvası çok anlamlı” cümleleriyle anlattı. Gençlerin spora ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Gökbel, “Bizim için şampiyon bir tane değil hepiniz şampiyonsunuz. Hepiniz gönlümüzün şampiyonusunuz. Çünkü sizler bu ülkenin geleceği ve teminatısınız. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi. Ödül töreninin ardından sporcular ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Fotoğrafları