A- A+

Kadınlar Burada Emeklerinin Karşılığını Alıyor

10 Eylül 2022 09:54

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kadın üreticileri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği kadın üretici stantları, bu kez ‘kışlık’ ürünlerle Yoğurt Pazarı’nda kuruldu. Gülnar, Anamur ve Mut’un doğal ürünlerinin yer aldığı stantlar, Mersinlilerden büyük ilgi gördü.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, kadın üreticileri desteklemek amacıyla hayata geçirilen kadın üretici stantlarında, el emeği göz nuru ürünler alıcıları ile buluşuyor.

 

“Her ayın ilk Perşembe ve Cuma günü Yoğurt Pazarı’ndayız”

 

Kış sezonunun ilk ürünlerinin sergilendiği bu etkinlikte buluştuklarını belirterek, organizasyon hakkında bilgi veren Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi personeli Burcu Sert, “Sezonunun ilk kışlık ürünlerini üreten Mut, Anamur ve Gülnarlı üretici kadınlarımız, Yoğurt Pazarı’nda kurulan kadın üretici standında buluştu. Stantta, tamamen üretici kadınlarımızın ürettiği, el yapımı doğal ürünlerin satışı oldu. Mut’un tereyağından Tarsus’un Karakuş tatlısına, Gülnar’ın bademinden sumağına kadar tüm ürünler, Yoğurt Pazarı’nda ilk kez alıcısı ile buluştu” ifadelerini kullandı.

Yeni sezonla birlikte artık tek düzen satışların gerçekleşeceğini de sözlerine ekleyen Burcu Sert, “Bundan sonra Yoğurt Pazarı’nda her ayın ilk haftasına denk gelen Perşembe ve Cuma günleri ‘Doğal ürün günleri’ olacak. Yine ilçelerimizden gelen kadın üreticilerimiz, bu günlerde ürünlerini alıcıları ile buluşturacaklar” dedi.

 

“Ürettiğimiz ürünü paraya çeviriyoruz”

 

Büyükşehir kadın üretici stantlarında ilk defa stant açtığını söyleyen Ayşe Bal isimli üretici, “Çocuklarımın geleceği için, eşime katkıda bulunabilmek için böyle bir pazarın kurulması bizim için çok iyi oldu. 2 yıldır ticaret yapıyorum, ama ilk defa üretici pazarına geliyorum. İlerleyen zamanlarda kendimi geliştirip, ürünlerimi daha da çoğaltıp, dükkân gibi bir yer açmak istiyorum” dedi.

 

Kadın Üretici Pazarı’na ilk defa katılan bir diğer üretici Ayşe Aslan ise, “Yeni ürünlerimizi çıkardık, burada pazarlayıp satıyoruz. Çocuk okutuyorum; biri okulu bitirdi, diğeri üniversitede okuyor. Büyükşehir’in bize sağladığı bu imkân çok güzel. Kendi malımızı değerlendirip paraya çeviriyoruz” diye konuştu.

 

Yaptığı alışveriş ile taze ve doğal ürünlere ulaşmış olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Ali Can isimli vatandaş ise, “Çarşıda gezerken hanımların stantlarını gördüm. Kışlık alışverişlerimi yaptım. Tatlı olsun, baharat olsun, peynir olsun, kışlık alışverişlerimi yaptım. Büyükşehir Belediyesi’nin başka yerlerde de stantlarını görüyorum. Onlara da gidip alışveriş yapıyorum” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nın Eylül ayındaki ikinci standı, 15-16 Eylül tarihlerinde Tarsus Kültür Park’ta kurulacak.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları