A- A+

Kadın Sağlığı Merkezi Danışanları Darısekisi Örnek Köyü’ne Hayran Kaldı

14 Eylül 2023 09:24

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü’nün 2021 yılında Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) desteğiyle hayata geçirdiği Kadın Sağlığı Danışma Merkezi, kadınların yanında olmaya devam ediyor.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu etkinlikle, Toroslar ilçesinde yer alan Darısekisi Örnek Köyü’nü gezen kadın danışanlar, Örnek Köyü’nü ilk defa gezmenin yanı sıra, Yörük kültürünü de yakından görmenin hayranlığını yaşadı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince önce sağlık taraması yapılan kadınlar, ardından uzmanlar eşliğinde ısınarak fiziksel aktivite gerçekleştirdi. Birbirinden hareketli parçalara eşlik edip oyunlar oynayan danışanlar, keyifli bir gün geçirerek, bol bol stres attı. Rengarenk evlerin arasında dolaşıp, Ortanca Sokak’ta hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmeyen danışanlar, Toroslar’ın eşsiz manzarası ve temiz havasıyla yeni deneyimler yaşamanın tadını birlikte çıkardı.

Deniz: “Danışanlarımızın psikolojik ve fiziksel her türlü ihtiyacında yanındayız”

Etkinliği, Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nden hizmet alan danışanların sağlıklı yaşam aktivitelerini artırmak adına düzenlediklerini belirten Fizyoterapist Ayşe Deniz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların her zaman yanında olduklarını ve en temel amaçlarından birinin ise kadınların günlük hayatta motivasyonlarını artırmak olduğunu kaydetti. Deniz, psikolojik ve fiziksel yönlerden de kadınları ve sağlıklı yaşamı desteklediklerini ifade etti.

Darısekisi Köyü’nde düzenlenen etkinlikle kadınlar, hem kaynaştı hem stres attı

Darısekisi Örnek Köyü’nü ilk kez gezen ve kendisi için farklı bir deneyim olduğunu belirten Nafile Karaduman, “Etkinlikle ilgili mesaj geldiğinde çok mutlu oldum, bu kadarını beklemiyordum. Benim için çok farklı bir deneyim oldu. Toprağa basarak toprağın bütün güzelliklerinin tadını çıkardım. Spor yapmaya yeniden karar verdim” diye konuştu. Geçen sene bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nden haberdar olduğunu belirten Karaduman, çok ciddi sağlık sorunları yaşadığını da ekleyerek, “Diyetisyen ve fizyoterapist desteği aldım. Hem sağlık açısından çok faydasını gördüm hem de benim için çok büyük bir motivasyon kaynağı oldu” şeklinde konuştu.

Etkinlikten memnun kalan danışanlardan Mediha İlgün ise, “Hava mis gibi. Mersin sıcağından sonra burası ilaç gibi geldi. Etkinlik çok güzeldi” dedi. İlgün, Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde verilen hizmetlerin hepsinden yararlandığını ve personellerin işlerinde uzman olduğunu dile getirerek Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’ni herkese tavsiye etti.

Kadınlar Toroslar’ın hem havasına hem manzarasına hayran kaldı

Etkinlikte, doğayla ve farklı farklı insanlarla bir arada olmanın güzelliğini yaşadığını söyleyen Leman Çelikaslan da, “Dostlarla, kadınlarla olmak çok güzel bir şey. Darısekisi Köyü’ne ilk defa geliyorum. Çok merak ettiğim bir köydü. Kadın emeği ile yapılan bir köy. Doğayla, dostuyla sakin bir ortam” dedi. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nden hem kendisinin hem kız kardeşinin faydalandığını belirten Çelikaslan, “Pilatese gittiğimde 5-6 kilo verdim. Sağlık açısından çok faydasını gördüm” diye konuştu.

Etkinliğe kız kardeşiyle gelen Fikriye Narin, “Kadınlar için böyle etkinliklerin düzenlenmesi çok güzel. Başkanımız Vahap Seçer kadınlara çok değer veriyor. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’ni ben tesadüfen gördüm. Onu açması bile o kadar güzel ki… İçeriye girer girmez hocalarımızın hepsinden bir elektrik aldım” dedi. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nin son zamanlarda yaşadığı kötü süreçleri atlatmasında büyük kolaylık sağladığını ifade eden Narin, “Eğer ben Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’ne gitmeseydim hastanelik olabilirdim. Şu an çok iyiyim. Etkinlikte bana çok iyi geldi. Neşeli olduk, stres denen bir şey kalmadı” şeklinde konuştu.

Etkinlikte yeni arkadaşlarla tanışıp, kaynaştıklarını dile getiren Emine Ballıcan, “İlk kez Darısekisi’ne geldim. Havası çok güzeldi, serindi. Bizim için değişiklik oldu. Belediye Başkanı Vahap Seçer’i çok seviyoruz ve memnunuz. Büyükşehir Belediyesi mahallemizle de çok ilgileniyor, her zaman tertemiz, çöp olmuyor” diye belirtti.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları