A- A+

Festival Tadında Maraton

22 Ekim 2022 19:50

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’ öncesi Tarsus’ta Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda çip dağıtımının yanı sıra, sporculara tişört ve çanta teslimleri yapıldı.

Binlerce sporcu kayıt yaptırdı

Yurt dışından birçok sporcunun katılım göstereceği maratona, birçok kentten de bireysel veya takım halinde katılım için kayıt yaptırıldı. Festival havasında gerçekleşen maraton organizasyonunda Cumhuriyet Meydanı’nda makarna partisi, çeşitli ikramlar ve kurulan stantlarda çeşitli aktiviteler yapıldı. Kent orkestrasının sahne alarak renk kattığı programda, halk oyunları ekipleri, zumba gösterisi ve yerel müzik grupları da yer aldı.

“Tarsus’a yakışır bir organizasyon olmuş”

Halk koşusuna kayıt yaptıran ileri yaş almış yurttaşlardan Hüseyin Özel, “Tabi ki de katılacağız. Güzel Tarsus’umuza yakışır biçimde. Vahap bey çok değerli bir Belediye Başkanı. Severiz kendisini” ifadelerini kullandı.

“Herkese iyi koşular diliyorum”

Alana çocuğuyla birlikte gelen Ece Çelener de etkinliği çok beğendiğini belirterek, “Çok güzel bir etkinlik olmuş. Özellikle güzel Tarsusumuza yakışır bir etkinlik olmuş. Herkese iyi koşular diliyorum. Umarım daha çok spor yaparak, insanlarımız sağlıklı hayata devam eder. Vahap Bey’in çalışmalarını gerçekten sıkı takip ediyoruz, çok beğeniyorum” dedi.

“Diğerlerini hiç aratmayacak”

Maratona Gaziantep’ten katılan Mehmet Ağca da ortamı çok beğendiğini söyleyerek, “Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’na ilk kez katılıyorum. Eğlenceli olacağını düşünüyorum. Şu ana kadar 20’ye yakın yarı maraton koştum. Diğerlerini hiç aratmayacak, hatta daha da üstün tarafları olduğunu düşünüyorum. Oldukça iyi, bu kadar olur” diye konuştu.

Koşuya katılacak genç isimlerden Berra Bozkır, “Bence çok güzel etkinlikler. Gençler zaten sürekli telefona bağlı yaşamaya başladılar. Onlar için ekstra bir artı olur bu tip etkinlikler” dedi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları