A- A+

“Evimiz Atölye” Projesi Büyümeye Devam Ediyor

27 Ocak 2024 09:50

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu “Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek” sloganıyla yürütülen “Evimiz Atölye” projesi büyümeye devam ediyor. Oyuncak yapım atölyesine bu kez de ortopedik engelli bireyler dâhil olurken gönüllülerden ilk eğitimlerini aldılar. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de ortopedik engelli vatandaşların eğitim heyecanına ortak oldu.

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği’nin binasının yer aldığı Yenişehir Belediyesi Akın Özdemir Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte ortopedik engelli bireyler gönüllü eğitmenler eşliğinde oyuncak yapımı eğitimi aldılar. Dikiş dikip, oyuncak yapımının detaylarını öğrenen bireyler projeye dâhil olmanın mutluluğunu yaşadılar. Ortopedik engelli bireylerden Murat Ünlü de oyuncak yapım atölyesine katılan ilk erkek kursiyer olurken, yeteneğiyle katılımcılardan ilgi gördü. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi, bundan sonraki günlerde de projeyi farklı kesimlere ulaştırmayı sürdürecek.

Meral Seçer: “Sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, bu seferki buluşmanın, Evimiz Atölye Projesi’nin en özel çalışması olduğundan söz ederek, “Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanımız Nalan Hanım ile Gönüllülük Şubesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi ile görüştü” dedi. Evimiz Atölye Projesi’ni bugüne kadar birçok mahallede hayata geçirdiklerinden bahseden Seçer, “Mahallelerde birçok kadınla beraber çalıştık. Herkesteki ortak düşünce; ‘birlikte oluyoruz, mutlu oluyoruz ve bir şeyler üretiyoruz’ noktasındaydı. Bu ortak düşünce projede amaçladığımız hedefe ulaştığımızın göstergesidir. Şimdi ilk defa Evimiz Atölye’de bir erkek kursiyerle çalışıyoruz” diye konuştu. Ortopedik engelli bireylere Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de selamlarını ileten Seçer, “Hep birlikte, sizlerin ne kadar kıymetli olduğunu ve topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Birlikte olmamız kendinizi daha iyi hissetmenize neden oluyor. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz” dedi ve daha başka projelerde de birlikte olmayı umut ettiklerini sözlerine ekledi.

Bakır: “Kelimelerle ifade edilemeyecek bir mutluluk”

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Nalan Bakır, engelli bireylerin hayatlarına dokunacak projelerin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bu tür bir proje benim yıllarca aradığım bir şeydi. 36 tane engelli mezun ettim. Takı tasarım projesi, bilgisayar, muhasebe, bilgisayar bakım onarım projelerinden birçok üyemiz memur oldu” dedi.

Evimiz Atölye’nin çok güzel bir proje olduğunu vurgulayan Bakır, üreterek kazanmaktan daha güzel bir şey olmadığını söyleyerek, “Kelimelerle ifade edilemeyecek bir mutluluk. Bugün bizlere; Sayın başkanımın eşi Meral Hanım’ın o güler yüzü ve sıcaklığı sayesinde projeyi daha ileriye götüreceğimize ve bu halkaya daha çok engelli birey katacağımızın inancını aşıladı. Kelimeler bile yetersiz kalıyor. Gerçekten güzel şeyler yapmanın tablosu şu anda arkamızda” diye konuştu. Daha çok engelli vatandaşa ulaşmak istediklerini ifade eden Bakır, “Sayın Başkanıma ve eşi Meral Seçer’e bize vermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Keşke daha çok engelli bireye ulaşsak. Köylere engelli bireylere ulaşsak. Projenin çoğalarak büyümesini istiyoruz” dedi.

Ortopedik engelli birey Murat Ünlü, Evimiz atölye Projesi’nin ilk ve tek erkek kursiyeri

Evimiz Atölye Projesi’nin ilk erkek kursiyeri olan Murat Ünlü ise “Projeyi iyi ve güzel buldum.  Bebek yapıyorum. Evde bütün dikiş işlerini zaten ben yapıyorum. Benim için kolay. Ekonomi için de çok iyi oluyor ve güzel bir proje. Ben ilk kez dahil oldum. Erkekler de gelsin, buyursunlar, ben nasıl yapıyorum onlar da yapar” diyerek diğer erkekleri de dikiş dikmeye davet etti.

Erşahin: “Eşim de benim gibi engelli. Eşime destek vermek beni çok memnun ediyor” 

Meryem Erşahin de duyduğu memnuniyeti ifade ederek, arkadaşları ile bir arada bu tarz projelere katılmanın güzelliğinden söz etti. Erşahin, “Vahap Bey’e bu projeye destek verdiği için teşekkür ederiz. Böyle bir projenin içinde olmaktan çok memnun oldum, teşekkür ederim. Çok mutluyuz. Bizlerin de bu tarz çalışmalar yapması bizi çok memnun ediyor. Ben evliyim, eşim de benim gibi engelli. Eşime destek vermek beni çok memnun ediyor”  dedi.

Karakoç: “Bize bir meslek olur”

Fevziye Karakoç da, ilk kez oyuncak bebek yapım atölyesine katıldığını anlatırken, memnuniyetini dile getirdi. Karakoç, “Bütçemize de katkı olur. Kendi becerimizle yaparız, bize bir meslek olur. Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Her işin kolayı da zoru da var. Severek yapınca insana kolay geliyor. Ben mesela bunları birilerine hediye götürünce çok seviniyorum” diye duygularını ifade etti.

Polat: “Kafayı da dağıtabilmem için bana katkı verir”

Duygu Polat da güzel bir etkinlik olduğunu dile getirerek, “Kafayı da dağıtabilmem için bana katkı verebileceğini düşünüyorum. Güzel bir şey olduğunu düşünüyorum ve eğitimi daha güzel yerlere getirebileceğimizi düşünüyorum” dedi. Daha önce hiç oyuncak yapımını denemediğini de anlatan Polat,  “İnternette videolar da izliyordum. Güzel bir şey olduğunu düşünüyordum. Hayalim gerçekleştiği için de çok sevinçliyim. Güzel bir duygu, güzel bir yetenek. Çok memnunum” ifadelerini kullandı.

Eryılmaz: “Bir şeyler ortaya çıkarmanın ayrı bir sevinci var”

Şükran Eryılmaz ise, proje sayesinde ve üretmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Mutluyum, çok mutluyum. Bir şeyler ortaya çıkarmanın ayrı bir sevinci var. Biz de yapabiliriz biz de üretebiliriz” dedi.

Etkinlikte MESKİ Genel Müdürlüğü personeli tarafından da ‘Su Tasarrufu’ konusunda bireylere bilgilendirme yapıldı.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları