A- A+

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonu, Çukurova Üniversitesi’nin ev sahipliği ve Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yer alan 9 üniversitenin iş birliğiyle Doğu Akdeniz Bölgesi Kariyer Fuarı yapıldı.

17 Mart 2022 11:11

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda ve Çukurova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 14-15 Mart’ta Doğu Akdeniz Bölgesi Kariyer Fuarı gerçekleştirildi. Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yer alan 9 üniversitenin iş birliğinde düzenlenen fuarda stant açan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, üniversitelilerden ve mezunlardan büyük ilgi gördü. 

Fuara 2 günde 15 binden fazla öğrenci katıldı

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda, 120 özel sektör firması, 40 kamu ve sivil toplum kuruluşu olmak üzere toplam 160 stant açılırken; 75 atölye ve söyleşi, 25 seminer, 10 panel ve konferans ile 30 etkinlik gerçekleştirildi. Fuara 2 günde toplam 15 binden fazla öğrenci katılım sağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in vizyon projeleri arasında yer alan Kariyer Merkezi; iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik başarılı projelerini Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı’nda tanıtma fırsatı buldu. Fuarda; Kariyer Merkezi tarafından hayata geçirilen Rehberlik Hizmeti, Yetenek Dönüşüm Projesi, Kariyer Mersin Projesi, İş Arama Danışmanlığı, Kişilik Envanteri, Staj İmkânları ve part time çalışma olanakları gibi birçok proje üniversitelilere ve yeni mezunlara anlatıldı.

Kariyer Merkezi’nin vizyonu Mersin sınırlarını aştı

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, 2019 döneminin sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Kariyer Merkezi hizmetini sunmaya başladıklarını anlatarak, pandemi sürecine rağmen Kariyer Merkezi olarak iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik başarılı birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. Özada, Kariyer Merkezi’nin öğrenciler, yeni mezunlar ve işverenler tarafından ilgiyle karşılandığını aktarırken, bu tür fuarlarla gerçekleştirilen projelerin Mersin sınırları dışında tanıtılmasının önemine değindi.

Fuarda Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi de 1 Ekmek 1 Çorba aracı ile yer aldı. Çukurova Üniversitesi’nde hizmet sunan araç, üniversitelilerden yoğun ilgi gördü.

Haberin Fotoğrafları