CNR Mersin Kitap Fuarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle bu yıl 7. kez CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış’ın da katılımıyla açılan ve Akdeniz Bölgesi’nin en önemli kültürel etkinliklerinden olan kitap fuarı, 22-30 Ekim tarihleri arasında kitapseverleri bekliyor.
Vali Pehlivan: “Kitaplar, zihnimizi ve yolumuzu aydınlatan kaynaklardır”
CNR Mersin Kitap Fuarı’nın açılışında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kitap okumanın öneminin ne kadar anlatılırsa anlatılsın yetersiz kalacağını ifade ederek, “Kitaplar, zihnimizi ve yolumuzu aydınlatan kaynaklardır. Hiçbir beklenti olmadan, size bir dünyanın kapısını açar ve sizin o kapıdan içeri girmenizi sağlar. O kapıyı araladığınızda aydınlanırsınız. Okudukça yeni şeyler keşfedersiniz. Burada açılışını yapmış olduğumuz kitap fuarının da, Mersin için ve buradan faydalanacak olan vatandaşlarımız için kıymeti çok yüksek” dedi.
Vekil Gülcan Kış: “Okumak kadar insan ufkunu açan pek az faaliyet vardır”
Yaptığı konuşmada; kültür, sanat ve bilgi dolu bir etkinlikte bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bilgiye ulaşmanın yolunun da okumaktan geçtiğini kaydeden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, “Okumayan insan öğrenemez, düşünemez ve sorgulayamaz. Şu gerçeği de belirtmek isterim ki; okumak kadar insan ufkunu açan pek az faaliyet vardır” diye konuştu.
Okuma alışkanlığının artması için fuarların önemli olduğuna vurgu yapan Vekil Gülcan Kış, bir toplumda okuyan, kültürlü insanların sayısının artmasıyla, o toplumun da ona paralel olarak gelişeceğini vurguladı.
Kitap fuarlarının kültürel zenginleşme anlamında önemli bir alan olduğuna dikkat çeken Vekil Gülcan Kış, “Fuarlar bilginin korunması, yaşatılması ve yayılması demektir. Bu nedenle kitap fuarlarımızın sürekliliğinin sağlanması, etkinliğinin artırılması kentimiz için çok önemlidir. Mersin’in her anlamda gelişmesi biraz da buna bağlıdır” diye belirtti.
“Aydınlığın yolunun, eğitim ve bilimden geçtiğini bilen yöneticileriz”
Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşların okuma alışkanlığını artıracak projelere ağırlık verdiğine değinen Başkan Vekili Gülcan Kış, “Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin 6 farklı bölgesinde okuma salonlarını hizmete sunduk. Kültür Park içerisinde yer alan ve içinde Dijital Kütüphane’nin de bulunduğu, 7/24 açık olacak ‘Adres Okuma Salonu’ çok yakında hizmete girecek. Bununla birlikte pek çok ilçemizde okuma salonları ve kütüphaneleri, yakın zamanda hizmete sunmanın hazırlıklarını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Mersin genelinde; okumaya özendirme amacıyla kitap dağıtımı yaptıklarını ve bu projelerin çok değerli olduğunu düşündüğünü belirten Başkan Vekili Gülcan Kış, “Hele ki ülkemizdeki okuma-yazma oranının dünya ortalamasının altında olduğunu ve 180 ülke arasında 140. sırada olduğumuzu düşünürsek; bu projeleri bir sosyal sorumluluk projesi olarak değil, adeta bir zorunluluk olarak görüyoruz. Çünkü aydınlığın yolunun, eğitim ve bilimden geçtiğini çok iyi bilen yöneticileriz” dedi.
Konuşmaların ardından Vekil Gülcan Kış, hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standını, hem de diğer stantları gezerek, yazarlarla bir araya geldi ve sohbet etti.
Özdülger: “Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Kitap Fuarı’nda yer alan Büyükşehir Belediyesi’nin standı hakkında bilgi verirken, “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Kitap Fuarı’nda biz de varız’ dedik. Yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımızla bütünleştirebilmek istiyoruz bu stantta. Çocuklara okuma alışkanlıklarını geliştirme noktasında, çok çalışma sarf ediyoruz. Onlara o zengin bilgileri aktarabilmek, o alışkanlığı verebilmek için ücretsiz kitap dağıtıyoruz. Bu noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi standını herkesin gezmesini isteriz. Bu arada kitaplarını bastığımız değerli yazarlarımıza da, bu fuar çerçevesinde imza günü organize edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.