A- A+

Carettlar, Play-Off’ta Seriye 1-0 Önde Başladı: 66-60

27 Nisan 2024 20:35

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off’da mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nü (MSK) Play-off çeyrek final ilk maçında yalnız bırakmadı.

Play-off çeyrek final ilk maçında Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’i konuk eden temsilcimiz MSK, rakiplerini eleyerek finale yükselmeyi hedefliyor. TED Ankara Kolejliler’i 6 sayı farkla 66-60 mağlup eden Carettalar, seride 1-0 öne geçti.

Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başkan Seçer; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan ve MSK Kulüp Başkanı Berkay Üstündağ ile birlikte izledi.

Carettalar, seriye 1-0 önde başladı

İlk periyodu 6 sayı farkla 12-18 önde tamamlayan TED Ankara Kolejliler’e karşı hücuma geçen Carettalar, 2. periyodu 35-32 önde tamamladı. 3. periyotta farkı 8’e çıkaran MSK, 4. periyoda 49-41 skorla önde başladı. Son periyotta rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen MSK, 66-60 skorla mücadelenin galibi oldu.

Serinin 2. karşılaşması 1 Mayıs’ta Ankara’da oynanacak. MSK, seride durumu 2-0 yaptığı takdirde yarı finale yükselecek. Eşitlik durumunda ise 3. maç Mersin’de oynanacak.

Sevim: “Seriyi geçebilmek için bir maç daha kazanmamız lazım”

Maçın ardından mücadeleyi değerlendiren Başantrenör Can Sevim, sakatlık geçiren oyuncuları Gökhan Yazıcıoğlu için endişeli olduklarını belirtti. Sevim, “Umarım bir an önce iyileşir ve aramıza geri döner. Bizim için çok önemli hem insan hem oyuncu olarak. Kazanmamız gereken bir maç olarak görüyorum. Seriyi geçebilmek için bir maç daha kazanmamız lazım. Şimdi Ankara’ya bunu yapmak için gideceğiz ama öncesinde Gökhan’ı ziyaret edeceğiz. Tüm iyi dileklerimiz Gökhan’la” sözlerine yer verdi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları