A- A+

Büyükşehir’in Tarsus Gençlik Kampı’nda Sanat Dolu 8 Mart Etkinliği

07 Mart 2022 10:10

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği birçok etkinlikte hayatın her alanında var olan kadınları bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı, “8 Mart Sanat Kampı”na ev sahipliği yapıyor.

Sanat Kampı renkli görüntülere sahne oluyor

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Plastik Sanatlar Komisyonu’nun, 8 Mart dolayısıyla düzenlediği ve kendi malzemelerini getiren tüm sanatçıların katılabildiği etkinlik renkli görüntülere sahne oluyor. Erkek ressamların da katılım sağlayabildiği programda, tuvaller üzerine 80 eser çiziliyor. Tarsus, Mersin, Adana ve Kayseri’den 40 kadın ressamın 3 gün boyunca kampta misafir edileceği programa günübirlik katılmak da mümkün.

Kampın ziyaretçileri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi

Tarsus Gençlik Kampı’nı hafta sonu için ziyaret eden aileler ve çocukları da Sanat Kampı’na yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar, sanatçılarla birlikte resim yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Kadın ağırlıklı temaların işlendiği tüm eserler, 8 Mart’ta yine Gençlik Kampı’nda düzenlenecek sergide vatandaşların beğenisine sunulacak. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne teslim edilecek eserler, daha sonra diğer ilçelerde sergilenecek. Yağlıboya ağırlıklı olarak gerçekleştirilen çizimlerde ressamlar özgün içeriklerini doğal ortamda tuvale dökmenin mutluluğunu yaşıyor.

“Resim yapmak beni mutlu ediyor”

15 yıldır resim yaptığını ve etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Zehra Carus, şöyle devam etti:

“Bu organizasyonda sanatla hayatımızı güzelleştirmek istedik. 40 ressam 3 gün burada yatılı olarak kamp yapacaklar. Bu kampın neticesinde çıkan resimler, 8 Mart’ta Gençlik Kampı’nda sergilenecek.  O gün canlı müziğimiz de olacak. Tüm Tarsusluları, Mersinlileri, herkesi bekleriz. Bize bu olanağı sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey’e çok teşekkür ederiz. Burada olmaktan mutluyum, resim yapmak beni mutlu ediyor. Tüm arkadaşlarım da mutlu, ortam çok güzel” diye konuştu.

Ressamlardan Ahmet Bağ, uzun yıllardan bu yana resim yaptığını ifade ederek, “Tarsus’a Değer Katanlar Grubu olarak da Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik hazırlandı. Biz de bu etkinliğe ‘Cumali Balcı-Ahmet Bağ Atölyesi’ olarak iştirak ettik” dedi.

Haberin Fotoğrafları