A- A+

Büyükşehir’in Sağlık Ekipleri Bu Kez Raziye Teyze’ye Şifa Oldu

19 Ekim 2023 09:04

Yediden yetmişe herkesi kucaklayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde her alanda sürdürdüğü çalışmalar ile vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine giderek ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Hem merkezde hem ilçelerde bu hizmeti sürdüren ekipler, yaz kış demeden ihtiyaç sahibi vatandaş neredeyse, bu hizmeti onun ayağına kadar götürüyor.

Uzun süredir diyabet hastası olan ve sağ ayağı ampute edilen 62 yaşındaki Raziye Erbasan da, Büyükşehir’in desteğine ihtiyaç duyan vatandaşlardan birisi. Yılın 9 ayını Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Yaylası’nda, 3 ayını ise merkezde geçiren Erbasan, haftanın 2 günü Evde Sağlık hizmetinden faydalanıyor. Büyükşehir’in destekleri olmasaydı hayatının zorlaşacağını kaydeden Erbasan, pansumanının düzenli bir şekilde yapıldığını belirterek, evde sağlık ekiplerine yaralarını iyileştirdikleri ve bu süre zarfında hep yanında oldukları için teşekkür ediyor.

Ertaş: “Raziye teyzemizde güzel bir ilerleme kaydettik”

Raziye Erbasan’ın 5 aydır Büyükşehir Belediyesi’nden pansuman hizmeti aldığını ifade eden Evde Sağlık ve Bakım Hizmetinde görev yapan Hemşire Sinem Ertaş, “Raziye teyzemize yazın yaylada, kışın da merkezde pansuman hizmeti veriyoruz. Raziye teyzemizin şeker hastalığından kaynaklı diyabetik yaraları var. Teyzemizin ilk başta yaraları çok kötüydü. 3 güne bir evine pansumana geldik ve yaralarını iyileştirdik. Bu süreçte çok güzel bir ilerleme kaydettik. Şu an teyzemizin durumu çok iyi” dedi.

Sağlık kontrolleri kapsamında Raziye Erbasan’ın şeker, tansiyon, ateş ölçümü ve pansuman hizmetinin yapıldığını söyleyen Ertaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların sağlığına çok önem verdiklerini ve vatandaşların ‘Alo 185 Teksin’ hattını arayarak sağlık hizmeti başvurusu yapabileceklerini ifade etti. Hastalarla artık aile gibi olmaya başladıklarını da sözlerine ekleyen Ertaş, “Onlar bir süre sonra bizim anne-babamız, biz de onların çocukları gibi oluyoruz. Mesela Raziye teyzemiz yazın yaylaya çıktığı süreçte tek olduğu için, durumunu öğrenmek için sürekli arıyoruz. Bir şekilde sohbetimiz ilerliyor ve O’nun için de iyi oluyor” diye konuştu.

Erbasan: “Evde pansuman hizmetinden sonra çok rahat ettim”

Uzun süredir diyabet hastası olan 62 yaşındaki Raziye Erbasan, ayak parmağında oluşan bir yaranın zamanla çoğaldığını ve sağ ayağının ampüte edildiğini belirterek, “Şeker hastalığı çok zor bir hastalık. Ayağım ampüte edildikten sonra, yani 5 aydır Büyükşehir Belediyesi’nden pansuman hizmeti alıyorum. Bu yaranın iyileşeceği konusunda hiç umudum yoktu. Çok gözyaşı döktüm, ama çok şükür iyileşti. Şimdi mutluluktan uçacağım sanki. Şeker hastalığı olan olmayan herkes dikkat etsin” dedi.

“Bu hizmet olmasaydı hayatım çok zorlaşacaktı”

5 ay boyunca merkezde kızının yanında kaldığını ve bu süre zarfında kızının evinde bu hizmetten faydalandığını dile getiren Erbasan, “Ayağım ampüte edildikten sonra çok zorlandım. Yürüyemiyorsun, inip çıkamıyorsun, arabaya binip gidemiyorsun. Oğlum, ‘Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık hizmeti var, evde pansuman da yapıyorlar’ dediğinde, ‘Öyle bir şey varsa ne duruyorsun’ dedim. Ekipler pansuman için kızımın yanına da geldiler, yaylaya da… Doktorumuz ‘2-3 güne bir pansumanın yapılacak’ dedi. Evde pansuman hizmetinden sonra çok rahatladım” şeklinde konuştu.

Mart ayından Aralık ayına kadar yaylada, kalan 3 ayı ise merkezde geçirdiğini sözlerine ekleyen Erbasan, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti olmasaydı zorluk yaşayacağını aktararak, “Her seferinde aşağı gidip gelecektim ve zorlanacaktım. Bu ayağımla arabalara binmek ve inmek, uğraşmak zor oluyor. Büyükşehir’deki sağlıkçı kızlarım evime kadar gelip bana baktığı için çok mutluyum. Onları çok seviyorum. Büyükşehir Belediyesi sayesinde yaralarım iyileşti, çok memnun kaldım. Hep sağlıkçı kızlarımın emekleri var. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları