A- A+

Büyükşehir’in Mercek Kurslarında Kadınlar Daha da Güçleniyor

Dün 09:00

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve iş hayatında başarılı olmaları için sunduğu kurslarla adından söz ettiriyor. Bu kurslardan biri de ‘Giyim Üretim Teknolojileri’. Yenişehir MERCEK’te bu kursa katılan kursiyerlerden Funda Sayoğlu, hayatını değiştirecek bir adım attı ve kendi dikimevini kurdu. Hem mesleki eğitim, hem de girişimcilik ruhu Sayoğlu’nu başarıya taşıdı.

Giyim Üretim Teknolojileri kursunu başarıyla tamamlayan Funda Sayoğlu; MERCEK yetkililerinin kendisini bir hibe programına yönlendirmesiyle sadece yeni bir beceri edinmekle kalmadı, aynı zamanda girişimcilik hayalini de gerçeğe dönüştürdü. Dikişin inceliklerini öğrendikten sonra kendi tasarımlarını yaratmaya ve üretim yapmaya başlayan Sayoğlu, hibe sayesinde kurduğu dikimevinin ekipmanlarını da almayı başardı. 3 çocuk annesi 41 yaşındaki Sayoğlu’nun hikayesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nin kadınları destekleme misyonunun ne denli etkili olduğunu göstererek, diğer kursiyerlere de örnek oluyor.

Sayoğlu: “Hiç hesapta yokken bu işyerini açtım ve şimdi kendi paramı kazanıyorum

Funda Sayoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Giyim Üretim Teknolojileri kursunu sosyal medyada gördüğünü ve çok heyecanlandığını anlatarak, “Biliyorum ki, işin arkasında Büyükşehir varsa gerçekten çok güzel bir projedir. Kursa gittim ve hibe programından yararlandım, makinalar aldım. Hiç hesapta yokken, bu işyerini açtım. Şimdi çalışıyor ve kendi paramı kazanıyorum, çok mutluyum. Bu sektörde makinalar, kumaşlar çok pahalı. Hibe programı olmasaydı, ben cesaret edemezdim. Çünkü gerçekten çok maliyetli. Hibe programı sayesinde 4 tane makinamı, ütümü, ütü masamı ve birçok ufak tefek malzeme aldım. Bunun bana çok fazla artısı oldu” dedi.

Sayoğlu, daha önce temel bilgileri bildiğini, fakat daha profesyonel hale gelmek için kursa katıldığını söyledi. Kursa başladığı ilk gün makineleri görünce çok şaşırdığını ve her şeyi çok kaliteli bulduğunu söyleyen Sayoğlu, “Hiçbir şey yapmadan evimde oturuyorken, birkaç ay sonra böyle bir şey yapmak gerçekten çok kıymetli bir şey. Bunu Büyükşehir Belediyesi sayesinde başardım. Büyükşehir, gerçekten kadınların yanında. Ben yaz döneminde orada eğitim gördüm. İçeceğimizden gıdamıza kadar her şey düşünüldü. Bu bile değer gördüğümüzü gösteriyor” diye konuştu.

“Hayallerimin ötesinde bir şey yaşıyorum”

Büyükşehir Belediyesi sayesinde bir hayal kurduğunu ve hayalinin peşinden gittiğini sözlerine ekleyen Sayoğlu, “Ben bir dükkan açacağımı, kendi paramı kazanacağımı ve bu şekilde sosyalleşeceğimi gerçekten hayal bile etmiyordum. Belediyemiz beni o kadar güzel yönlendirdi ki, Başkanımıza defalarca kez teşekkür ediyorum. Hayallerimin ötesinde bir şey yaşıyorum. Bu kurs sayesinde hem meslek edindim, hem de kendi işimi kurmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kendi atölyem oldu, kendi işim oldu ve kendi paramı kazanıyorum. Bütün bunlar Büyükşehir Belediyesi ve MERCEK kurslarının sayesinde” ifadelerine yer verdi.

Maya: “Kursiyerlerimiz ürettikçe, hayallerini gerçekleştirmek üzere adımlar atıyorlar”

Büyükşehir Belediyesi MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, Giyim Üretim Teknolojileri Kursu’nun MERCEK’teki birçok kurstan biri olduğunu ve bu kurstan çıkan kursiyerlerin sadece evde bir şeyler üretmeye değil, atölye kurma ya da tekstil fabrikalarında çalışmaya da uygun yetiştirildiğini anlatarak, “Funda Hanım da bu kursiyerlerimizden birisi. Kendi dikimevini açmayı istedi. Biz de bu konuda kendisine destek olduk. Küçük çaplı terzilik işlerinden paça, kesim ve daraltma gibi işlerin dışında, moda tasarım da istedi. Çevredeki komşular ve vatandaşlar da Funda Hanım’dan; ‘Artık şöyle bir tasarım istiyorum’ talebinde bulunup, buradan mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Bunu görmek de bizim için çok mutluluk verici bir şey. Kursiyerlerimiz sosyalleşmek amacıyla gelseler bile sonra bir hayal kurmaya başlıyorlar. Ürettikçe de hayallerini gerçekleştirmek üzere adımlar atıyorlar. Bizler de onların bu hayallerini gerçekleştirmek üzere destek veriyoruz” dedi.

“MERCEK’in 7 şubesinde vatandaşlarımıza kapılarımız sonuna kadar açık”

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri’nin 7 şubesinde gençlere, kadınlara, meslek edinmek isteyenlere, mesleğini değiştirmek ya da mesleğini geliştirmek isteyenlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekleyen Maya, “Ne yapacağını bilmeyen gençlerimiz de geliyor ve biz onları aslında biraz da mentörlük olarak mesleğe yönlendirmiş oluyoruz. Meslek edinmek isteyen tüm vatandaşlarımızı, MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’ne bekliyoruz” diye konuştu.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları