Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Kır Çiçekleri”, çeşitli spor dallarında sürdürdükleri çalışmalarıyla başarılar elde etmeye devam ediyor. Halterden yüzmeye, tekvandodan atletizme kadar birçok branşta antrenörleri eşliğinde antrenmanlarına devam eden Kır Çiçeklerinden Cansu Nayman, tekvando branşında katıldığı ilk şampiyonada 1’incilik elde etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önem verdiği projelerden olan “Kır Çiçekleri” projesinde birbirinden yetenekli kız çocukları, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hem spor branşlarında alanında uzmanlardan eğitim alıyor hem de okul hayatlarına devam ediyor. 1 yıl önce projeye dahil olan Cansu Nayman da spora yetenekli öğrencilerden biri. 9 yaşında tekvando sporuna emek vermeye başlayan Nayman, ilk başarısını kısa süre önce gerçekleşen Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası’nda aldı. Birincilik sevinci yaşayan Cansu’nun hayali ise dünya çapında başarılar elde etmek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde tekvando fahri antrenörü olan Fuatcan Aldemir, 2019’dan beri fahri antrenörlük yaptığını belirterek, bu süreçte güzel başarılar elde ettiklerini söyledi. Demir, şöyle devam etti:
“Kır Çiçekleri Projesinde Cansu Nayman sporcumuz tekvando branşında ilerlemeyi tercih etti. Ben de kendisiyle her gün birebir ilgileniyorum. Cansu, gelecek vadeden bir sporcu. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası yapıldı ve ilk turnuvamız olmasına rağmen Cansu şampiyon oldu. Gruplar müsabakasında Mersin’i temsil etmeye hak kazandı. Tekvando branşı halk arasında daha çok ‘vurma, kırma’ gibi nitelendiriliyor. ‘Kadın sporcunun ne işi var?’ deniliyor. Bu düşünce yanlış. Bunu zaten Cansu ve onun gibi birçok sporcumuz kanıtladı. Tekvando olimpik bir branş olduğu için kafa koruyucumuz, gövde, ayaküstü bunlar hepsi elektronik daha çok görsel zevk, zarar en düşük seviyede olan bir spordur.”
Ailelerin çocuklarını spora yönlendirmelerinin önemini vurgulayan Demir, “Velilerimiz biraz duyarlı olsun ve çocukları illa tekvando değil herhangi bir branşa yönlendirsin. Olimpik bir branş olduğunda bunun getirisi maddi ve manevi çok yüksek oluyor. Örneğin bir sporcu Avrupa’da, dünyada, olimpiyatlarda derece alırsa üniversite istediği şehirde direkt okuyabilir ve bu süreç bittikten sonra beden eğitimi öğretmeni olarak ya da antrenör olarak atanmak istediğinde sınavsız bir şekilde direkt devlet memuru olabiliyor” dedi.
Cansu Nayman ile yoğun tempoda çalıştıklarını belirten Aldemir, “Bizim haftada 6 gün antrenmanımız var. 1 gün de müsabaka oynuyor. Antrenman boyu yaptığımız teknik taktiği müsabakada değerlendiriyoruz ve maç yapıp eksiğimizi görüyoruz. Cansu gerçekten yetenekli bir sporcu. Yaşı küçük şu an ve ilk turnuvasından şampiyon olarak çıktı. Bu çok kolay bir şey değil. İlerleyen bir dönemde inşallah Türkiye şampiyonu, Balkan şampiyonu, uluslararası şampiyonu olacak. Avrupa dünya derecesi olan sporcularla çalışıyor zaten. Eminim ki önümüzdeki senelerde Cansu da bu sporculardan birisi olacak” dedi.
Küçük yaşlardan itibaren tekvando branşında ilerleyen Cansun Nayman, “9 yaşında başladım tekvandoya, 5 yıldır gidiyorum. Sakatlandığım için 1 yıl ara vermek zorunda kaldım. Tekvandoya beni babam beni yönlendirdi. Kuzenim milli olduğu için ondan heveslendim. Kır Çiçekleri projesine dahil olduktan sonra Fuatcan hocayla birlikte tekvandoya devam ettim. En son Anadolu Yıldızlar Ligi Şampiyonası’na katıldım, orada birinci oldum. Tekvandodaki hedefim Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak” diye konuştu.
19 Ocak 2025 14:40
19 Ocak 2025 12:48
19 Ocak 2025 09:00
19 Ocak 2025 09:00