A- A+

Büyükşehir’in Hizmet İçi Eğitimleri Sürüyor

03 Mart 2022 10:08

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi, iş ortamının iyileştirilmesi, iş kazalarının önlenmesi, personelin yetkinlik ve veriminin artırılması amacıyla düzenlediği mesleki eğitim programlarına devam ediyor. Park ve Bahçeler, İtfaiye ve diğer meslek gruplarına yönelik ‘Mesleki Eğitim’ kapsamındaki eğitimlerin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek.

Park ve Bahçeler ekibine; Park Bahçe ve Koruların Bakımı Eğitimi

Hizmet içi eğitim programı çerçevesinde Park ve Bahçeler Dairesi personeline yönelik olarak ‘Park Bahçe ve Koruların Bakımı Eğitimi’ verilmeye başlandı. Türkiye’de ilk kez ‘Mesleki Eğitim’ kapsamında verilen eğitim, Peyzaj Tesislerine ait Peyzaj Planlaması, Tarım Yöntemleri, Çim Alanların ve Bitkilerin Bakımı-Korunması, Budama Yöntemleri, Sera Malzemeleri, Ekim-Dikim Faaliyetleri, Toprak Hazırlanması, Sera Tipleri, Ekolojik Faktörler konu başlıklarını kapsıyor. İlk etapta 36 personeli kapsayan eğitim programının sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek.

MEB’den sertifikalı İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kursu

Mesleki Eğitim kapsamında Türkiye’de ilk kez verilen eğitimlerden biri de İtfaiye Dairesi personeline yönelik olarak gerçekleştirilen ‘İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı oldu.

Tamamlandığında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek olan eğitim programında, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiye ve İtfaiyecinin Görevleri, Merdivenli Araç Kullanımı, Akaryakıt, Yangına Müdahale, LPG ve LNE İstasyonlarında Alınması Gereken Önlemler, Binalarda Endüstriyel Tesislerde Araçlarda Alınması Gereken Yangın Önlemleri, Acil Durum Planlaması, Binaların Yangından Korunma Yöntemleri ve İlk Yardım konu başlıkları yer alıyor. İlk etapta 16 personel eğitimden geçecek. Eğitimler belirli bir program dahilinde devam edecek.

Mesleki eğitim programları sürecek

Mesleki eğitim programları kapsamında, teknik ve saha işlerinde çalışan 131 personele yönelik olarak 40 saatlik ‘Karayolu Yapım, Bakım ve Onarım İşleri’, 40 saatlik ‘Betonarme Demir Kalıp ve Çatı İşleri’, 48 saatlik ‘Çöp Toplama’ konu başlıklarında eğitim verildi. Eğitimler, oluşturulan yeni gruplara verilmeye devam edecek.

Haberin Fotoğrafları