A- A+

Büyükşehir’den Genç İstihdama Destek

08 Kasım 2022 11:54

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. işbirliğinde ‘İlk İşim Projesi’ hayata geçti. Hayata geçirilen yeni proje sayesinde üniversite öğrencileri, Denizkızı Turizm A.Ş.’ye bağlı sahildeki kafe ve işletmelerde yarı zamanlı çalışabilecek. Böylece öğrenciler hem gelir elde edecek, hem de iş dünyasını tanıma fırsatı bulacak.

Üniversiteler ile işbirliği yapıldı

Kariyer Merkezi Müdürlüğü’nün, Mersin’de bulunan üniversitelerle işbirliği ve üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği programlar devam ediyor. 2021 döneminde ilk adımları atılan Denizkızı Turizm A.Ş.’ye bağlı kafe ve işletmelerde yarı zamanlı çalışma fırsatları programı, 2022 döneminde kurumsallaşarak ‘İlk İşim Projesi’  ile sürdürülebilir hale geliyor.

Üniversitelerin bölüm şartı olmaksızın her kademesinde bulunan öğrenciler projeden faydalanmak için, www.mersin.bel.tr adresinden ya da TEKSİN uygulamasından çevrim içi olarak başvuru yapabiliyor.

Özada: “Kariyer Merkezi, üniversite kenti Mersin için projeler üretiyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Kariyer Merkezi olarak en önemli hedef kitlelerinden birinin öğrenciler olduğunu belirtti. Özada, öğrencilerin kariyer yolculuklarına destek sunacak mesleki eğitim, rehberlik, seminer ve diğer çalışmalar devam ederken; üniversite öğrencilerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.’ye bağlı kafe ve işletmelerde yarı zamanlı çalışarak hem gelir elde etmelerini, hem de iş dünyasını tanımalarına yönelik ‘İlk İşim Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirtti.

Yıldız: “Kafeler öğrenci istihdamı için destek sunuyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdürü Buğra Yıldız ise,  ‘İlk İşim Projesi’nin hem öğrenciler açısından, hem de Denizkızı Turizm A.Ş. açısından önemli bir proje olduğunu belirtti. Yıldız, 2021 döneminde temelleri atılan projeyle bir taraftan üniversite öğrencileri eliyle hizmet kalitesini arttırmak, diğer yandan da üniversitede okuyan öğrencilere ekonomik anlamda destek vermek istediklerini belirtti.

 

 

Haberin Fotoğrafları