A- A+

“Büyükşehir Sayesinde Var Olduğumuzu Hissettik”

19 Ekim 2022 09:11

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, hayatın her alanında yer alan kadınları desteklemek amacıyla geliştirdiği projelerden faydalanan kadınların yüzleri gülüyor, verilen desteklerle kendilerini daha da geliştiriyorlar.

Bu kadınlardan birisi olan Yıldız Sağlam da, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üretici stantlarından faydalanarak işlerini bir üst seviyeye taşıyanlardan. Hobi olarak başladığı seramik üreticiliğini, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile aile bütçesine katkı sağlar konuma getiren Yıldız Sağlam’ın başarı hikayesi, komşusundan gördüğü seramik üreticiliğini, aldığı eğitimler ile pekiştirmesiyle başlamış. Eğitimini, edindiği mesleki belgelerle tamamlayan Yıldız Sağlam, sonrasında ise küçük bir atölyede üretime başlamış.

Sağlam: “Belediye’nin sayesinde işimde ilerleme kaydettim”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile bir seramik öğretmeninin bilgilendirmesi üzerine tanıştığını söyleyen Yıldız Sağlam, “Belediyenin stantları olduğunu öğrendim ve başvuruda bulundum. Onlar bana hemen geri dönüş yaptılar ve birçok standa katıldım. Belediye’nin sayesinde güzel gelirler de elde ettim. O sayede mini atölyemi döndürebiliyorum zaten. Sosyal medyada daha duyulur oldum, daha çok takipçim oldu. Bana dönüşler çok güzel oldu. Belediye’nin stantları sayesinde ürünlerimi sergiledim, insanlardan geri dönüş ve beğeni aldım, yeni arkadaşlar edindim ve sosyalleştim” diye konuştu.

“Üretime daha çok kadının katkıda bulunmasını istiyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteğin sayesinde, var olduğunu hissettiğini söyleyen 3 çocuk annesi Yıldız Sağlam, “Bizi kadın olarak bir yere getirmeleri, varlığımızı hissettirmeleri çok hoşuma gitti. Destek olmaları çok güzel. Kendimin var olduğunu hissettim. Bütün kadınlara da üretim adına tavsiyede bulunuyorum; üretsinler, belediyemiz arkamızda çok şükür. Bir şekilde bir yere gelip var olurlar. Aile bütçesine katkı sağlarlar. Herkese de tavsiye ediyor, anlatıyorum, yayıyorum bunu” şeklinde konuştu.  

Bundan sonraki hedefinin daha aktif satış yapabilmek ve kurslar vermek olduğunu ifade eden Yıldız Sağlam, “Daha çok kadına dokunup, benim gibi onlar da atölye açsınlar istiyorum. Üretime katkıda bulunsunlar. Ben de birilerinin elinden tutmak istiyorum. Bu aşamaya getirmek istiyorum. Üretsinler ve kendi paralarını kazansınlardedi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları