A- A+

Büyükşehir, Miraç Kandili’nde 15 Bin Adet Kandil Simidi Dağıttı

01 Mart 2022 16:16

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi ekipleri, her sene olduğu gibi bu sene de Miraç Kandili dolayısıyla 31 caminin önünde kandil simidi dağıtımlarını sürdürdü.

Kandil simitleri Anamur’dan Tarsus’a 13 ilçede dağıtıldı

Üç ayların ilki olan Recep ayının 27’nci gecesine denk gelen ve İslam aleminde “Allah’a yükseliş ve arınma” olarak kabul edilen Miraç Kandili’nde vatandaşlar yatsı namazı sonrası Büyükşehir’in kandil simidi ikramıyla karşılaştı. Sosyal Hizmetler Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi ekipleri vatandaşların Miraç Kandili’ni kutlarken, vatandaşlara kutular içerisinde toplam 15 bin adet kandil simidi dağıttı. Dağıtımlar, Anamur Merkez Camii önünden Tarsus Ulu Cami önüne kadar kentin 13 ilçesinde gerçekleşti.

Dağıtımlarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, “Miraç Kandili dolayısıyla hazırlatmış olduğumuz 15 bin paket kandil simidini tüm ilçelerimizdeki 31 camide dağıtıyoruz. Vatandaşların sıcak tepkisiyle ve güzel dualarıyla karşılaşıyoruz. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak herkesin Miraç Kandili’ni kutluyoruz” dedi.

Haberin Fotoğrafları