A- A+

Büyük Zaferi Yüzme Şenliği İle Kutladılar

28 Ağustos 2022 09:30

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla hafta geneline yaydığı etkinliklerle, bu büyük zaferi kentin her köşesinde kutluyor.

Spor müsabakalarından konserlere kadar düzenlediği birçok etkinlik ile 30 Ağustos’u doya doya kutlayan Büyükşehir Belediyesi’nin, bu anlamlı günün anısına düzenlediği yüzme şenliklerinde küçük yüzücüler başarı için kulaç attı.

Yüzme Şenliği’ne 165 küçük yüzücü katıldı

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleşen yüzme şenliğine, 7 kulüpten 165 küçük sporcu katıldı. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği şenlikte katılımcıların tamamı madalya almaya hak kazanırken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de sporcu ve ailelerine cupcake ve dondurma ikramında bulundu.

50 metre kelebek, 50 metre kurbağalama, 100 metre serbest, 50 metre board ayak, 100 metre kurbağalama, 50 metre serbest paletli dallarında gerçekleşen yüzme şenliğine, küçük yaş kategorisinden 165 sporcu katıldı.

Gökayaz: “Yarış değil, şenlik formatında bir etkinlik düzenledik”

Anne-babaların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, şenliğin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdikleri spor etkinliklerinden biri olduğunu söyledi.

Gökayaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı olması dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenledik. Bunlardan bir tanesi de yüzme şenlikleriydi. Yüzme branşında faaliyet gösteren kulüplerimizle birlikte güzel bir etkinlik yaptık. 7 kulübümüz bize destek verdi ve 165 sporcumuz katıldı. Yarış formatında değil, şenlik formatında bir yüzme şenliği düzenledik" dedi.

Öte yandan etkinlik dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da, katılımcı sporcular ile ailelerine cupcake ve dondurma ikramında bulundu.