A- A+

Başkan Seçer, Mersin’in Kurtuluşunun 102. Yılında Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

03 Ocak 2024 17:11

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemek programına katıldı.

Programa; Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve eşi Nuran Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, siyasi partilerin temsilcileri, kent protokolü, gazi derneklerinin şube başkanları, şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı.

Programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından dua okundu ve ardından konuşmalara geçildi.

Seçer: “Bu kadim toprakların kahraman evlatları işgalcileri topraklarından atmışlar”

Programda konuşan Başkan Seçer, Mersin’in havasıyla, suyuyla, iklimiyle, lokasyonuyla, stratejisiyle, dünyanın birçok milletinin saygıyla baktığı ve yaşamlarını idame ettirmek için yüzyıllar boyunca büyük çabalar sarf ettiği bir yer olduğuna vurgu yaptı. Seçer, “Bu kadim toprakların kahraman evlatları; kadınıyla, erkeğiyle imkânsızlığı imkâna dönüştürmüş, gece gündüz varını yoğunu ortaya koyarak işgalcileri topraklarından atmışlar. ‘Biz necip bir milletiz, hür doğduk hür yaşarız’ demişler” diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi altında; Cumhuriyetin kurumlarının, kadrolarının, azmiyle, çalışmasıyla, çabalarıyla, Anadolu topraklarının dört bir yanına yapılan hizmetlerin, Mersin’e de yapıldığını aktaran Seçer, “100 yıl önce başlayan Cumhuriyet döneminin bu hizmet kervanı bugün de devam ediyor. Bizler de bu bayrağı teslim almış, gecemizi gündüzümüze katarak bu hizmet kervanında bizim de bir katkımız olsun diye gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mersin’de insanların mutlu ve huzurlu yaşamaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz”

Mersin’in çok değerli, güzel ve özel bir kent olduğunu belirten Seçer, Mersin’in göçlerle büyümüş bir şehir olduğuna dikkat çekti. Mersin’in resmi nüfusunun 2 milyona yakın ancak gayri resmi rakamlarla 2,5 milyon nüfusa sahip olduğuna işaret eden Seçer, “Mersin’de farklı ülkelerin kimliğini taşıyan, şu ya da bu sebeple bölgemizde bulunan veya yabancı ülkelerin buradaki yatırımları nedeniyle hayatını idame ettiren insanlar var. Hatta bu güzel coğrafyada yaşamak için gelip buradan mülk edinen, buranın vatandaşları olmasa da burada yaşayan insanlarımız var. Biz burada yaşayan herkese Türkiye Cumhuriyeti güvencesi altında her türlü hizmeti sunmaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya, bu şehirde mutlu ve huzurlu yaşamaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Ülkelerin mücadelelerle kurulduğunu söyleyen Seçer, “Hiçbir topluma, devlet oluşumuna ve millete, çalışmadan, azmetmeden, mücadele etmeden, savaşmadan vatan sunulmamış. Ama bu mücadelenin bedelini mutlaka milletler ödüyor. İşte Türk milleti de tarihsel süreç boyunca bedel ödemiş. Burada beraber olduğumuz yiğit şehitlerimizin aileleri, kahraman gazilerimiz ve aileleri bu ülke uğruna bedeller ödemiş bizim sevgili yurttaşlarımızdır” ifadelerine yer verdi.

“Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile şehit ve gazi ailelerine katkı sunuyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldiği günden bugüne kadar şehit ailelerine, kahraman gaziler ve onların ailelerine mevcut imkânları en iyi şekilde kullanarak katkı sunmaya çalıştıklarının altını çizen Seçer, “Diğer büyükşehir belediyelerine örnek olacak Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’mıza bağlı Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nü arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirme sonucu kurduk. Ve gördük ki o günden bugüne şehit ailelerimize, gazilerimize ve ailelerine daha çok katkı sunabiliyoruz. Onların sorunlarıyla daha yakından ilgilenebiliyoruz ve onların dertleriyle dertlenebiliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek” dedi. Seçer, konuşmasını “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimize rahmetlerimi iletiyor, hayatta olanlara şükranlarımı sunuyorum” diyerek tamamladı.

Pehlivan: “Üzerinde yaşamış olduğumuz bu aziz vatan toprakları çok kıymetli”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise yaptığı konuşmada şehit ve gazilerin vatan toprakları için önemine değinerek, “Üzerinde yaşamış olduğumuz bu aziz vatan toprakları gerçekten çok kıymetli, paha biçilmez. Bu topraklar çok kıymetli, çünkü binlerce yıllık bir mücadele neticesinde oluşturulan bir vatanı ifade ediyor. O yüzden biz böyle günlerde, özellikle de siz kıymetli şehit ailelerimize ve gazilerimizle bir araya geldiğimizde duygu yoğunluğu yaşıyoruz. Çünkü sizler aziz şehitlerimizin mukaddes hatıralarını, kıymetli hatıralarını, manevi hatıralarını temsil ediyorsunuz ve sizler devletimize, milletimize emanetsiniz” dedi.

Gülbeyaz “Son derece güzel, son derece harika güzel bir tören oldu”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, 3 Ocak’ın kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Günümüz her zaman böyle daim olsun. Birlik beraberliğimiz daim olsun tekrar. Bugün Mersin’in kurtuluşu gayet şen bir şekilde, çok güzel geçti” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ankara Genel Merkezi Genel Sekreteri Şinasi Eryiğit, “Gerçekten son derece güzel, son derece harika güzel bir tören oldu. Biz de bu törende bulunmaktan son derece mutluluk ve gurur duyduk. Ankara’da da törenlerimiz oluyor ama Mersin’deki törenler çok daha farklı. Gerçekten de harika uygulandı. Emeği geçen herkese muharip gaziler olarak çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gazi Nevzat Erdoğdu Mersin’in kurtuluşunun 102. yıl dönümüyle ilgili, “Oldukça mutluyuz. Bugün burada ağırlandığımız için de çok mutluyuz. Her şey için teşekkür ederim. Her zaman böyle anlamlı günlerin olmasını arzu ederiz” derken Kıbrıs Gazisi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sosyal İşler Başkan Yardımcısı İsmail Güçlü ise, “Bizler davetli olarak Ankara’dan geldik ama etkinlik, misafirperverlik ve ağırlanmamız çok güzel oldu. Büyükşehir Belediye Başkanınızı ve Valinizi çok sevdik. Gerçekten dört dörtlük ağırlandık. Allah bir daha yurdumuzu düşman istilasına uğratmasın. Savaşlar son bulsun. Gençlerimizi ölmesin. Sizin vesilenizle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Program yemek ikramının ardından sona erdi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları