A- A+

Başkan Seçer, Bayram Arifesinde Şehitliği Ziyaret Etti, Protokolle Bayramlaştı

15 Haziran 2024 16:50

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Arife Günü’nde Mersin Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehit aileleri ve ardından da kent protokolüyle bayramlaştı.

Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlik’te düzenlenen törene Başkan Seçer’in yanı sıra; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, milletvekilleri, şehit aileleri, gaziler ve kent protokolü katıldı.

Şehitler için dua okunan ziyarette Başkan Seçer, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehit aileleri ile bayramlaştı.

“Belediye otobüslerimiz bayram boyunca ücretsiz hizmet verecek”

Şehitlikte gerçekleştirilen program sonrası konuşan Başkan Seçer, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlarken, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülke uğruna canını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Büyükşehir olarak bayram öncesi hazırlıkları tamamladıklarını söyleyen Seçer, “Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram ve tatil geçirmesi için tedbirlerimizi aldık” dedi. Mezarlıklar ve ibadet yerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Seçer, Tarsus Sucular Mezarlığı, Mersin merkezde Akbelen, Çiftlik ve Güneykent mezarlıklarına ücretsiz servislerin olduğunu söyledi. Seçer, “Bayram süresi boyunca da belediye otobüslerimiz ücretsiz hizmet verecek. Vatandaşlarımız rahat seyahat etme imkanı bulacaklar” diye konuştu.

“Kurban kesimlerinde temizliğe özen gösterilmesini rica ediyoruz”

Vatandaşların rahat bir şekilde kurban kesim ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için 18 mobil kesim ünitesi ve 6 mezbaha ile hizmet vereceklerini söyleyen Seçer, “Mobil üniteler ilk gün hizmet verecek. Mezbahanelerimiz 1. ve 2. günü hizmet verecek ve vatandaşlarımız burada kurbanlarını kesebilirler. Kurban bağışı yapmak isteyenler birizberaberiz.org dijital platformundan 17 bin TL karşılığı belediyemize bir adet kurban bağışı yapabilirler. Kurban etleri belediyemizin aşhanesinde ihtiyaç sahibi insanlara yaptığımız yemeklerde kullanılacak. Onun da bilinmesini isteriz” diye konuştu.

Seçer, kurban kesim esnasında vatandaşların bazı noktalara dikkat etmesi ricasında bulunarak, şunları söyledi:

“Çirkin görüntülerin oluşacağı kurban kesimlerini yapmasınlar. Cadde kenarlarında, yol kenarlarında kurbanın kanının cadde boyunca aktığı bir tablo medeni bir topluma, medeni bir şehre yakışmaz. Mobil üniteler var, mezbahaneler var, hepsi kendilerine ücretsiz. Buralarda gerçekleştirsinler. Temizliğe dikkat etsinler. Eğer temizliğe özen göstermezlerse hava da sıcak olduğu için yoğun sinek şikayeti olur. Mutlaka belediyemizin ilgili birimleri çalışacak ama vatandaşımızın da buna özen göstermesi lazım. Kurban kesim yerlerini temizlemeleri gerekiyor.”

“Vatandaşlarımızdan suyu itinalı kullanmalarını istiyoruz”

Vatandaşların su tüketiminde dikkatli olmalarını da önemli rica eden Seçer, “Hava sıcaklığı ve rutubet oranı yüksek. Bu da yüksek su ihtiyacı demektir. Bir taraftan da kurban kesimleri yapılıyor. O bölgelerin temizliğinde su zayiatı fazla olacak. Bunun için mümkün olduğunca suyu itinalı kullanmalarını istiyoruz. Lütfen içmeniz ve kullanmanız için temin ettiğimiz suyu zayi etmeyin. Bahçe sulamada veya araba yıkamada kullanmayın Vatandaşlarımızdan özellikle bunu istiyoruz. Zaten bu yasal olarak da uygun değil. Biz planlamalarımızı insanların tüketebileceği su miktarına göre yapıyoruz. Doğal olarak bu tip kullanımlar susuzluğa neden oluyor, su yetersizliğine neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

“Kaçak su kullanımına göz yummasınlar”

Seçer, kaçak su kullanımına da yeniden dikkat çekerek, vatandaşların bu konuda dikkatli ve bilinçli olması çağrısında bulundu. Özellikle bahçe sulamalarında kaçak su kullanımının oldukça fazla olduğuna işaret eden Seçer, “Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor. 7/24 faaliyet gösteren Alo 185’i etkin kullansınlar. Akıllı telefonlarına bu uygulamayı indirsinler. Kaçak su kullananları tespit ettikleri anda bizlere bildirsinler. Bu ihbarcılık değil. Bu gayriahlaki bir durum değil. Bu kamu malına sahip çıkmak ve hırsızlığa göz yummamaktır. Bunu da yurttaşlarımızdan istiyorum”  dedi.

Sahilin de vatandaşların kullanımı için hazır olduğunun bilgisini veren Seçer, “12 adet halk plajlarımız var. Belediyenin hizmet sunduğu kafelerimiz, zaman geçirebilecekleri yerlerin hazırlıkları tamamlandı. Çevreyi temiz tutalım. Genel anlamda sahillerimizden, dağlarımıza, ormanlarımıza kadar bütün ortamları temiz tutalım” diye belirtti.

“Gelen misafirlerin aklını Mersin’de bırakıp gitmelerini sağlayacağız”

Seçer, son olarak vatandaşların güzel ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dileyerek, “Gelen misafirlerin aklını Mersin’de bırakıp gitmelerini sağlayacağız. ‘Mersin’e gittim, aklım Mersin’de kaldı’ diyeceği bir bayram olsun. Güzel olsun, huzurlu olsun, mutlu olsun. Eşleriyle, çocuklarıyla, dostlarıyla, akrabalarıyla herkese güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum. Vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Nice güzel bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Seçer, şehitlik programının ardından Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek protokolle bayramlaştı.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları