A- A+

Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yılı Anıldı

01 Mart 2023 18:51

Kurtuluş Savaşı yıllarında Mersin’de Kuvayi Milliye hareketinin ilk başladığı yer olan Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı düzenlenen törenle anıldı. 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 2 deprem dolayısıyla kutlama programının yapılmadığı törende, Arslanköy’de bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı.

Arslanköy’de gerçekleştirilen ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i temsilen Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal’ın katıldığı programa; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, İl ve İlçe Protokolünün yanı sıra Arslanköy halkı katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Önal, 6 Şubat’ta yaşanan deprem dolayısıyla geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti. Günün anlam ve önemine değinen Önal, “103 yıl önce bağımsızlığına ve hürriyetine sahip çıkan Arslanköylüler amansız saldırılara kahramaca direnmiş ve asla teslim olmamışlardır. Ne mutlu bize ki o çetin mücadeleden sonra bize bu topraklarda barışı, huzuru ve kardeşliği miras bırakan kahramanların evlatlarıyız. Umudumuz ve inancımızla, geçmişimizden aldığımız derslerle geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Kurtuluş günümüz acılarımıza merhem olması dileğiyle kutlu olsun” dedi.

 

Haberin Fotoğrafları