A- A+

58’LİK DELİKANLILAR MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZİNDE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYOR

31 Ocak 2022 11:14

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, ücretsiz hizmetleriyle fırsat eşitliği yaratmaya ve her yaş grubundan insanın hayallerini gerçekleştirmesine kılavuz olmaya devam ediyor.

Geçmişte hayatın zorlu şartları nedeniyle üniversite hayallerini gerçekleştirememiş olan yurttaşların, ileri yaşlarına rağmen bu arzularının peşinden koşmalarını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde, toplumun tüm kesimlerine örnek olacak hikâyeler yazılmaya devam ediyor.

58’lik delikanlılar dersleri dikkatle dinliyor

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin sunduğu kaliteli eğitim hizmetinden 58 yaşındaki Ayhan Sanbirgan ve Altan Güven de faydalanıyor. 58’lik delikanlılar derslerini dikkatle dinliyor, etüt çalışmalarını ihmal etmiyor.

6 yıl önce yurt dışından döndü

Çocukluk yıllarında imkânların kısıtlı olması nedeniyle sadece ilkokulu okuyabilen ve gençlik yıllarında ise yurtdışına çalışmaya giden Ayhan Sanbirgan, 6 yıl önce Türkiye’ye kesin dönüş yaparak evlendi. Bir çocuk babası Ayhan Sanbirgan, içindeki okuma arzusunun peşinden giderek geride kalan 6 yıllık süre içerisinde önce dışarıdan ortaokulu, ardından liseyi bitirdi. Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin hizmetlerini duyan Ayhan Sanbirgan, çok istediği üniversite hayaline kavuşmak için zaman kaybetmeden kaydını yaptırdı.

“Okuma içimde bir uhde olarak kalmıştı”

Okuma isteğinin hep devam ettiğini belirten Ayhan Sanbirgan, “Hiç okuyamamıştım, okuma içimde bir uhde olarak kalmıştı. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir imkânını tesadüf eseri duydum. Kayıt için geldim, önce ‘oğlunuza mı?’ dediler, ‘hayır, kendime’ dedim. Önce bir şaşırdılar ama mutlu da oldular. Güzel bir şeydi çünkü. Yani okumanın yaşının olmadığını, özellikle de gençlerin örnek alması gerektiğini vurgulayabiliyoruz. Severek geliyorum. Şu anki imkânlardan çok memnunum. Kısmet olursa iki yıllık bir üniversiteyi düşünüyorum. Bunun için Büyükşehir Belediyesi’ne, şu imkânı sağlayan herkese, öğretmenlere, herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Gençlere de küçük bir tavsiyem var; okumaktan kesinlikle korkmasınlar. Okumak başarmak demek; zengin olabilirsiniz, şanslı da olabilirsiniz, ama çalışmadan hiçbir şey yapamazsınız” diye konuştu.

“Üniversite benim 40 yıllık bir hayalim”

İleri yaşına rağmen üniversite isteği hiç bitmeyen bir başka isim de Altan Güven oldu. Büyükşehir Belediyesi Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde derslerini düzenli bir şekilde takip eden Altan Güven, “Serüven lise sonda başladı; üniversiteye girme hayalim vardı Sanat Okulu mezunuyum; Endüstri Meslek Lisesi Ağaç İşleri Bölümü. O yıl girdiğimde 1 puanla kaybettim. O zaman 105’ti taban puan, 104 çekmiştim. Sonra askere gidene kadar çalışma hayatına atıldım” dedi.

Askerden geldikten sonra 1987 yılında fabrikada işçi olarak çalışmaya başladığını söyleyen Güven, tekrar girdiği üniversite sınavını yine 1 puan ile kazanamadığını kaydederek, “Geçen yıl tekrar girdim, yine 1 puan ile kaybettim. Bu beni kamçıladı. Bu benim 40 yıllık hayalimdi. Bunu gerçekleştirmek için bu sene de tekrar müracaat edeceğim. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamış olduğu bu şeyden çok memnunuz. Başkandan Allah razı olsun. Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde okumak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Video İzle: