Engelsiz web sitesi için tıklayınız

Karamancılar Konağı Restorasyonu

Karamancılar Konağı Restorasyonu

Teknik Bilgi: Taşınmaz toplamda 2300 m2 alana sahiptir. Projeler Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmış olup taşınmazın zemin katı Yörük Mutfağı, Ortadoğu Mutfağı, Girit Mutfağı ve Akdeniz Mutfağı bölümlerinden oluşacak şekilde Gastronomi Müzesi olarak tasarlanmıştır. Zemin katta Atatürk anısına bir canlandırma alanı yer almaktadır. Taşınmazın üst katında ise Restoran-Cafe, Müze İdari alanı ve yemek kurslarının düzenleneceği atölye yer almaktadır.                                                  

Hedef:   Mülkiyeti İdaremize ait olan tescilli taşınmaz kültür varlığının restorasyonu yapılacak ve binanın hem gündüz, hem de gece kullanılması hedeflenmektedir. Aynı zamanda yıkılma tehlikesi olan bina güçlendirilerek restore edilecektir.

HIZLI ERİŞİM MENÜSÜ

185