İşaret Dili ile Görüntülü Destek Hattı

İŞARET DİLİ İLE GÖRÜNTÜLÜ DESTEK VE ŞİKAYET HATTI

Engelsiz Mersin hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği ‘Görüntülü Destek Hattı’ ile işitme engelli vatandaşların sesi oluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projesi sayesinde İşitme engelli bireyler, kamu kurum ve kuruluşlarında iş ve işlemlerini takip ederken kendilerini ifade etmekte zorlandıkları noktada görüntülü destek hattını arayıp yardım alabilecekler. Kamu kurumlarında işi olan engellilerin ihtiyaç duymaları halinde, karşısındaki kamu görevlisi ile iletişim kurma konusunda sıkıntı yaşadığında 0533 360 27 03 numaralı hattı whatsapp veya operatör  üzerinden  görüntülü olarak arayabilmektedirler.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri   Dairesi Başkanlığı’nda görevli Yeminli CODA (sağır yetişkinlerin çocuğu  ) ana dili  Türk İşaret Dili olan  Tercüman tarafından kendisine iletişim desteği sağlanacak ,işaret dili ile işitme engelli bireyin sorunu öğrenilip karşı taraftaki görevliye sesli olarak iletilmektedir. Görevlinin söyledikleri ise işaret dili kullanılarak işitme engelli bireye aktarılıp iletişim desteği sağlanmaktadır. Bu hizmet sayesinde işitme engelli bireylerin kamu kurumlarındaki işlemleri çok daha hızlı, doğru ve sorunsuz bir şekilde halledilirken, işitme engellilerin işlemlerini yapan kamu görevlisinin de işii son derece kolaylaşacak. Görüntülü Destek Hattı sayesinde Büyükşehir Belediyesi, işitme engelli vatandaşlara bir telefon kadar yakın olmaktadır.