Zabıta Ekiplerinden Hijyen Operasyonu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan denetim komisyonu, Mersin genelinde iş yerlerine yönelik yürüttüğü hijyen denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak, memnuniyetini arttırmak ve gönül rahatlığı ile gıda tüketimlerini sağlamak amacıyla Mersin genelinde faaliyet gösteren ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırılan iş yerlerine yönelik hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Zabıta Ekipleri ve Gıda Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, yapılan denetimlerde ruhsat kontrolü, satışa sunulan gıdaların uygunluğu, gıda satış ve üretim yapılan yerlerinin temizliği, İş Yeri Hijyen Eğitim Belgesi olup olmadığı ve çalışan personelin kıyafetlerine ve temizliğine bakıldı.

Mersinli vatandaşların sağlığı için kontrol ve denetimlere büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında bin 312 işyerinde hijyen denetimi gerçekleştirirken, eksik belirlenen iş yerleri için gerekli yasal işlemleri başlattı.

Denetimlerin aralıksız olarak süreceğini ifade eden ekipler, insan sağlığını ilgilendiren konularda taviz vermeyeceklerini ve vatandaşın daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilen gıdaları tüketmesi için çalışmalara titizlikle devam edeceklerini belirtti.