Taşınır Ve Taşınmaz Mal Yönetmeliği Eğitimi Gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile birim taşınır kayıt yetkilileri ve taşınır kontrol yetkililerine yönelik 2019 yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Taşınır Mal Yönetmeliği Mevzuatı ve Taşınmaz Mal Yönetmeliği ve Mevzuatı” eğitimi düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Maliye Bölümü’nden Yar. Doç. Dr. Cihan Yüksel tarafından verilen eğitimde, taşınır ve taşınmaz mallarla ilgili 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’yla ilgili bilgiler detaylı bir şekilde anlatıldı.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’ndan bahseden Yüksel, “Biz maliyeciler arasında Türkiye’nin mali anayasası olarak ifade edilen bir kanundur. Bizim için çok önemlidir. Hatta Mersin Üniversitesi’nde Maliye Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine sadece bu kanun ayrı bir ders olarak okutulmaktadır. Çünkü Türkiye’de kamu idarelerinin bütçe yapılarıyla ilgili her türlü usul ve esasın genel çerçevenin belirlendiği bir kanundur” diye konuştu.