Öğrenim Yardımının İlk Ödemesi Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteyi kazanan öğrencilere 4 yıldır düzenli olarak verilen öğrenim yardımının 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk ödemesi yapıldı. Bu yıl 7 bin 700 öğrencinin yararlandığı öğrenim yardımının 300 TL olarak belirlenen ilk ödemesi öğrencilerin hesabına yatırıldı.

Mersin’de her kademeden öğrenciye eğitim yardımında bulunan Büyükşehir Belediyesi, 4 yıldır düzenli olarak sürdürdüğü üniversite öğrencilerine yönelik eğitim yardımını bu yıl da devam ettiriyor.

Mersin’de üniversite eğitimi gören öğrencilerin okul masraflarına katkı sağlamak amacıyla her yıl belirlenen kriterlere göre verilen öğrenim yardımı öğrencilerin yüzünü güldürüyor.  Bu yıl 7 bin 700 öğrencinin yararlandığı öğrenim yardımında Büyükşehir Belediyesi her bir öğrenciye toplamda 900 TL öğrenim yardımında bulunacak.

Gittikçe artan eğitim giderlerinde ailelere bir nebze olsun katkı sağlamak isteyen Büyükşehir Belediyesi, 2017-2018 eğitim öğretim dönemi sonunda 6 milyon 930 bin TL ödeme yaparak, 7 bin 700 öğrenci ve ailesinin masraflarını azaltmış olacak.

Geçtiğimiz üç yıl boyunca 22 bin 800 öğrencinin eğitim yardımından yararlandığı projede,  toplam 20 milyon 520 bin TL öğrenim yardımı yapıldı. Eğitimin her kademesinde öğrencilerin yanında olan ve aileleri de yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi öğrencilerden ve ailelerinden takdir topluyor.