Mersin Büyükşehir Belediyesi, Süreçlerini Güncelliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iç kontrol çalışmaları kapsamında, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 2-6 Mart tarihleri arasında “Süreç Yapısı İyileştirme Çalışmaları” gerçekleştirildi.

Stratejik Plan’ın uygulanması ve sürecin hiyerarşik esasları doğrultusunda ilerlemesi amacıyla verilen eğitimler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Süreç işleyişi ile ilgili verilen eğitim ve bilgilendirme toplantıları, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ile İç Denetim Birim Başkanı Ümit Ökten başkanlığında yürütüldü.

Süreç Yapısı İyileştirme Çalışmaları’na Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarından ilgili şube müdürleri ve iç kontrol sorumluları katıldı.

Çalışma sonucunda mevcut risklerin güncellenmesi sağlanmış olacak

Çalışmalar ile tüm birimlerin süreç ağaçlarının oluşturulması, süreç yapısı ile ilgili kurumsal risk ve fırsat yönetimi belgesine uygun olarak süreç ve risk güncellemelerinin yapılması, hassas görevlerin tespiti ve kontrollerine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Çalışma sonucunda, Mart ayı sonuna kadar Büyükşehir Belediyesi süreç yapısının gözden geçirme çalışmalarının tamamlanması, mevcut risklerin güncellenmesi sağlanmış olacak.

Ayrıca, çalışmalardan sonra Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tüm birimleri kapsayan, İç Kontrol Uyum Eylem Planı’nı güncelleme çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

Gündeş: “Hassas görevlerin tespiti ve kontrollerine yönelik çalışmaları gerçekleştirdik”

5 yıllık stratejik planın, performans, eylem planı ve işleyişle uyumlu olması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, bu tür eğitimlerin her kademede ve süreçte devam edeceğini belirtti. Gündeş, “Çok özenerek hazırlanan Stratejik Plan’ın uygulama aşamasında herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için, kurum içi eğitime ağırlık veriyoruz. Tüm daire başkanlıklarının şube müdürleri ve iç kontrol yetkililerinin Kurumsal Risk ve Fırsat Yönetimi Belgesi’ne uygun olarak bu eğitimi almalarını sağladık.  Süreç ve risk güncellemelerinin yapılması, hassas görevlerin tespiti ve kontrollerine yönelik çalışmaları gerçekleştirdik” dedi.