Çukurova’nın En Büyük Hayvan Barınağı Mersin’de

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 247 bin metrekare arazi üzerine yapılan ve Türkiye’nin en büyük geçici hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi unvanına sahip Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nin yapımı tamamlandı.

Sahipsiz hayvanlar konusunda gösterdiği hassasiyetle takdir toplayan, hayvan haklarının iyileştirilmesi ve korunmasına yönelik pek çok projeye imza atan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hayvan dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirecek yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Sahipsiz hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacak, uygun beslenme, barınma, bakım ve yaşam koşulları sunacak olan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi inşaatı tamamlandı. Gözne’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yanında yer alan Kaşlı Geçici Hayvan Bakım evi hayvan dostlarımız için modern bir yaşam alanı sunuyor.

247 bin metrekare arazi üzerine, 2000 hayvan kapasiteli olacak şekilde inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi’nde sahipsiz dostlarımız için muayene, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti verilecek.

Havyan dostlarımız için tam donanımlı yaşam alanı

Gerekli fiziksel ve teknik donanım tamamlandığı tesiste, 4 ameliyathane, 4 muayene odası, Laboratuar, anestezi bölümü, veteriner odası, röntgen bölümü, müşahede ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, soğuk hava deposu, kafeterya, mutfak, mescit, kedi ve köpekler için ayrı mama odası, tıraş odası, sahiplendirme alanı,  serbest dolaşım alanları ve Miyavpark yer alıyor.

Geçici Hayvan Bakım evinde kedi ve köpek dostlarımız için doğal yaşam alanları oluşturulurken, engelli kedi ve köpekler içinde ayrı yaşam alanları yer alıyor. Köpekler için yetişkin, yavru ve hastalıklı olmak üzere 3 kategorinin ayrıldığı tesiste normal köpek, terrier köpek, uyuz köpek, karantina köpek, engelli köpek, hamile köpek, yavrulu köpek, yavrulu anne köpek alanları yer alıyor. Yetişkin, yavru ve hastalıklı kedilerinde koruma altına alınacağı tesiste büyük kedi evleri, karantina ve müşahede alanları, oyun oynayabilecekleri Miyavpark bakımevinde yerini aldı.

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nin 2018 yılı Mayıs ayının sonlarına doğru hayvan dostlarımızı ağırlamak için tamamen hizmete girmesi planlanıyor.