Büyükşehir, Koronavirüs'e Karşı Kurs Merkezlerinde Uzaktan Eğitime Geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kentin 8 noktasında hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, Koronavirüs salgını dolayısıyla 2 hafta süreyle tatil edildi. Üniversite adayı gençler, “Kurs Merkezi Uzaktan Eğitim” modülüyle 2 haftalık tatilde evlerinden eğitimlerini sürdürebilecek.

Büyükşehir, “Kurs Merkezi Uzaktan Eğitim” sistemiyle evde de eğitim desteği sunuyor

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde öğrenim gören üniversite adayı gençler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi olan www.mersin.bel.tr adresinde bulunan “Kurs Merkezi Uzaktan Eğitim” linkinden e-posta ve şifreleriyle üye girişlerini yaparak, talep ettikleri ders ve konularda eğitim desteğini evlerinde sürdürebilecek.

Okullar için 2 haftalık tatil kararı alınmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Koronavirüs toplantısı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tedbir amacıyla okulların 2 hafta süreyle tatil edileceğini duyurmuştu. Bakan Selçuk, 16-30 Mart tarihleri arasındaki tatilin ilk haftasında öğrencilerin istirahat etmelerini, ikinci haftasında ise alternatifler üzerinden uzaktan eğitim sürecine dahil olmalarını istemişti.