Büyükşehir, 34. Cadde’de 3 Bin 885 Ton Asfalt Serimi Yapacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi’nde bulunan ve kentin işlek caddeleri arasında yer alan 34. Cadde’de kapsamlı yapım, bakım ve onarım çalışmalarına başladı. 34. Cadde’nin 17. ve 13. Cadde arasında yer alan kısmında Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, deforme olmuş asfaltlar yenilenirken, kaldırım ve refüj bordürü yenileme çalışmaları da yapılıyor.

Toplam 3 bin 885 ton sıcak asfalt dökülecek

Ekipler, sürücülerin araç sürüşünü olumsuz etkileyen yolda, eski ve deforme olmuş asfaltı kazıyarak çalışmalara başladı. Malzeme serimi ve sıkıştırma çalışmalarını da zaman kaybetmeden tamamlayan ekipler, 2 bin 385 ton sıcak asfalt binder tabakası serimi gerçekleştirdi. Ekipler, cadde üzerinde 1500 ton sıcak asfaltı aşınma tabakası olarak sererek toplam 3 bin 885 ton asfalt sıcak asfalt serimi gerçekleştirecek.

Kaldırımlar engelli bireylerin kullanımına uygun hale getiriliyor

Cadde üzerinde bulunan refüjde bordürleri de yenileyen ekipler, mevcut kaldırımları da standartlara uygun bir şekilde düzenliyor. Kaldırımları engelli bireylerin kullanımına uygun bir şekilde yeniden yapılandıran ekipler, çalışmalar tamamlandığında 4 bin 200 metre kaldırım ve 2 bin 200 metre bordür imalatı gerçekleştirmiş olacak.

Yayın Tarihi:19.12.2020 08:38:59