Personele Belediye Kanunu Eğitimi

Bölgesel düzeyde belediyeleri birlik çatısı altında toplayan, belediyeler arasında yardımlaşma, teknik, idari bilgi ve deneyim değişimini teşvik eden Çukurova Belediyeler Birliği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında eğitim alanında işbirliği gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi personeli, ilçe belediyelerin ilgili personeli ile MESKİ personeline “5393 sayılı Belediye Kanunu ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu” konulu eğitim verildi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve gün boyu süren eğitim programı, Türkiye Belediyeler Birliği eğitmeni Avukat Zeliha Mercimek tarafından verildi.

Belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları konuşuldu

Eğitim çerçevesinde, belediye ve büyükşehir belediye kanunları, belediye görev yetki ve sorumlulukları, merkezi idari ile ilişkileri konuşuldu. Ayrıca belediye gelirleri, yargı ve Sayıştay kararları da eğitime dâhil edildi.

Eğitim ile katılımcıların bilgilerini tazelemeleri ve mevzuatta tartışmalı olabilecek hükümlerle ilgili farklı bakış açısı yakalamaları hedeflendi.