Kaleburcu Deresi Çöp ve Otlardan Arındırılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte dere ıslah ve temizlik çalışmalarına ağırlık verdi. Tarsus kent merkezinden geçen Kaleburcu Deresi’nde ekipler, iş makinalarını da kullanarak temizlik çalışması yapıyor.

Ergenekon Mahallesi’nde başlatılan ve Devlet Su İşleri’nin sorumluluğunda olmasına rağmen titizlikle sürdürülen çalışmalarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ve MESKİ ekipleri görev alıyor. Yağmur sularının taşıdığı balçık ve çeşitli nedenlerle dere yatağına gelen evsel çöplerin oluşturduğu yığınlar nedeniyle bazı noktalarında tıkanmalar oluşan dere içerisine indirilen iş makinaları, tüm birikintileri kaldırıyor. Diğer ekipler ise dere kenarında bulunan otları keserek, suyun akışını engelleyecek tüm pislikleri kamyonlara doldurarak kaldırıyor.

Haşerelerin üremesi de engelleniyor

İş makinalarının giremediği noktalarda ise belediye çalışanları beden gücüyle balçık noktaları ortadan kaldırıyor. Ekiplerin temizlik çalışmalarıyla, haşerelerin üremeleri de engelleniyor. Islah çalışmalarının tamamlandığı noktalarda ise itfaiye araçlarıyla yıkama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında derenin geçtiği Tarsus Cetvel bölgesi de temizlenecek.