Büyükşehir Lider Yetiştiriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kalite Yönetim Sistemleri ve Kurumsal Mükemmellik Çalışmaları kapsamında çalışanlarına eğitim vermeye devam ediyor. Büyükşehir     stratejik amaç ve hedeflerini gerçekleştirme yolunda EFQM Mükemmellik Modeli’ni rehber alarak, çalışanlarına sertifikalı liderlik eğitimi veriyor.

Büyükşehir Belediyesi ‘2018 yılı Hizmetiçi Eğitim Programı’ kapsamında stratejik amaç ve hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; vatandaş, toplum ve çalışan memnuniyet düzeylerinin arttırılması için çalışanlarına yönelik liderlik akademisi oluşturarak, liderlik eğitimi veriyor.

Değişen koşullar ve ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan yapısal değişiklik gereksinimleri için çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, çalışanların becerilerini en üst düzeye taşıyıp vizyon geliştirebilmek için çalışanlarını eğitmeye devam ediyor.

Mersin Üniversitesi işbirliği içerisinde, Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampusu Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonu’nda başlayan liderlik eğitiminde çalışanlar, 56 saatlik bir eğitim alacaklar.  Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kalitesini yükseltecek olan eğitimler, hem vatandaşların memnuniyetini, çalışanların performanslarını arttıracak.

26 Mart-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek eğitimlerde Etkili Toplantı Yönetimi, Finansal Analiz Teknikleri, Zaman Yönetimi, Değişim Liderliği, Yöneticiler İçin Kişisel İmaj Yönetimi, İş Hayatında Stres Yönetimi, Veriye Dayalı Karar Alma ve Etki Analizi, Takım Yönetimi, Diksiyon ve Etkili İletişim Ustalığı, Topluluk Önünde Etkili Konuşma Sanatı, Kamu İhale Kanunu, İnovasyon Ve Değişen Dünyada Yönetim Süreci, Diksiyon ve Etkili İletişim Ustalığı eğitimi verilecek.

3 hafta sürecek liderlik akademisinde çalışanlar, Mersin Üniversitesi akademisyenlerinden, Doç. Dr. Esma Kadızade, Prof. Dr. Turhan Korkmaz, Doç. Dr. İlhan Ege,   Prof. Dr. Ayşehan Çakıcı, Yard. Doç. Dr. Muhammet Saygın,  Yard. Doç. Dr. Nurcan Çiçek, Yard. Doç. Dr. Burcu Şefika Doğrul, Öğr. Gör. Reha Songurtekin ve Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman tarafından eğitim alacak. Eğitim sonunda değerlendirme sınavına giren personellerden başarılı olanlara ‘Liderlik Akademisi-2 Eğitim Programı Sertifikası’ verilecek.