Büyükşehir’den Veteriner Hekim Kontrolünde Kurban Kesimi

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, vatandaşların dini vecibelerini veteriner hekim kontrolünde ve daha sağlıklı bir ortamda ücretsiz olarak yerine getirebilmelerini isteyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 adet mezbaha ve 25 adet mobil kesim ünitesi ile kurban kesim hizmeti verecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli kesim hizmeti alabilmesi için görevi başında olarak, mobil kesim üniteleri ve mezbahaları ile vatandaşların kurbanlarını ücretsiz olarak kesebilmelerini sağlayacak.

Toplam 25 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbahada hizmet verilecek

Kent genelinde 25 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbahada hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, mobil kesim üniteleri, ilçe mezbahaları ve merkezde bulunan Yakaköy Mezbahası ile Kurban Bayramı’nın amacına uygun olabilmesi amacıyla veteriner kontrolünde ücretsiz kesim hizmeti verecek. Kurban bayramının 1 ve 2’nci günü 07:00 ile 17:00 saatleri arasında mobil kesim üniteleri ve mezbahalarda kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlar, profesyonel kasaplar, veteriner ve yardımcı personeller eşliğinde kesilen kurbanlarını hijyenik bir şekilde teslim alacak.

Vatandaşların kurban kesimiyle ilgili oluşabilecek mağduriyetlerini de ortadan kaldırmak ve vatandaşların zamandan tasarruf edebilmelerini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verecek olan mobil kesim üniteleri ve mezbahalarda vatandaşlar ortalama 3 dakika gibi bir sürede kurbanlarını teslim alabilecek.

Mobil kesim üniteleri ve mezbahalarda kurbanlarını kestirmek isteyen Mersinli vatandaşlar, kurbanlıklarını kestirecekleri noktalara vardıktan sonra sıra numarası alarak, sıra kendilerine geldiğinde güvenli bir şekilde kurbanlıklarını kestirebilecekler. Vatandaşların kurban bayramında işlerini kolaylaştırmak ve iyi bir bayram geçirmelerini sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, verdiği hizmetler ile sokak aralarında oluşabilecek kötü görüntü ve kirliliğin de önüne geçmiş olacak.

Her kesim noktasında bir veteriner hekim hizmet verecek

Her mobil kesim ünitesi ve mezbahada birer tane veteriner hekim hizmet verirken, bu noktalara gitmek isteyen vatandaşlar, sabah 07:00’den akşam 15:00’e kadar 2 saatte bir olmak üzere Taş Bina önünden Yakaköy Mezbahası’na kesim işlemini yaptırmak isteyenler için ücretsiz otobüs ring hattı hizmetiyle ulaşım sorunu yaşanmasının da önüne geçilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin mezbahalarında kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlar, Yakaköy, Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke ve Tarsus Mezbahalarında hizmet alabilecekler.

Aynı zamanda kurbanlıklarını mobil kesim ünitelerinde kestirmek isteyenler ise merkez Akdeniz İlçesi 1 ve 2 Nolu Mobil Kesim Yeri’nde, Menderes Mahallesi’nde bulunan Mezitli İlçesi 1 Nolu Mobil Kesim Yeri ve Yeni Mahalle’de bulunan Mezitli İlçesi 2 Nolu Mobil Kesim Yeri’nde kurbanlarını kestirebilecekler.

Yine merkez ilçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından Macit Özcan Spor Tesisleri karşısı kapalı semt pazarı İçinde bulunan Yenişehir İlçesi Mobil Kesim Yeri ile Korukent Cumhuriyet Evleri üstünde bulunan Toroslar İlçesi 1 Nolu Mobil Kesim Yeri, Okan Merzeci Mahallesi’ndeki Toroslar İlçesi 2 Nolu Mobil Kesim Yeri, Gözne Mahallesi’nde yer alan Toroslar İlçesi 3 Nolu Mobil Kesim Yeri, Arslanköy Mahallesi’nde yer alan Toroslar İlçesi 4 Nolu Mobil Kesim Yeri ile Soğucak Mahallesi’nde bulunan Toroslar İlçesi 5 Nolu Mobil Kesim Yerinde hizmet verilecek.

İlçelerde ise Erdemli ’de bulunan 4 Mobil Kesim Ünitesi’nde, Silifke’de bulunan 2 Mobil Kesim Ünitesi’nde ve Tarsus’ta bulunan 4 Mobil Kesim Ünitesi ile Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla ve Gülnar’daki Mobil Kesim Ünitelerinde kurbanlıklar hızlı ve hijyenik bir şekilde kesilerek, vatandaşlara teslimi yapılacak.