Büyükşehir, CİMER Sistemi ile Vatandaşa Ulaşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin (CİMER) 1-30 Ocak tarihleri arasında düzenlediği, 81 İl Valiliği aracılığıyla gönderilen ve kurumlar nezdinde gerçekleşen eğitim programı kapsamında, ilgili personele eğitim düzenledi.

Belediyenin paydaş kurumları, MESKİ, İmar İnşaat ve Ticaret A. Ş, Deniz Kızı Turizm A.Ş., Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret ve Sanayi A.Ş, CİMER sistemi cevap-onay yetkilileri ve tüm birimlerdeki sistem kullanıcısı olan personele verilen CİMER Sistemi eğitimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Vatandaş ile devlet arasında daha kolay ve güçlü iletişim kurulması amacıyla kullanılan sistemin eğitimi, Bilgi Edinme Şube Müdürü Sibel Ziylan ve CİMER koordinatörü Nilüfer Aymer tarafından verildi.

Amaç vatandaş ile devlet arasında köprü kurabilmek

Sistem mevzuatı ve kullanımı hakkında iki bölümde verilen eğitimin ilk bölümünde, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında katılımcılara bilgi verildi. İkinci bölümde CİMER kullanımı, başvuru işlem süreci, kullanıcı sistem detayları ve cevap onay süreci detaylı bir şekilde anlatıldı.

Eğitim programı sayesinde, Büyükşehir personeli, CİMER tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne sevk edilen başvuruları sistem üzerinden düzenli bir şekilde takip ederek, vatandaşlara en hızlı şekilde geri bildirim sağlayabilecek.