Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık Birimi’ne Trafik Eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Evde Sağlık, Bakım ve Destek Hizmetleri Birimi’nde görevli personele yönelik “Trafik Kazalarını Önleme ve Güvenli Sürüş” konulu eğitim verildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği tarafından verilen eğitim, Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık, Bakım ve Destek Hizmetleri Birimi bünyesinde görev yapan doktor, hemşire, fizyoterapist, temizlik, destek ve bakım personeli gibi araçları aktif olarak kullanan meslek elemanı personele verildi.

Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi.

Araç kullanırken yapılan hatalar ve güvenli araç teknikleri anlatıldı

Eğitimde, trafik kazalarında Türkiye’nin durumu, araç kullanırken yapılan hatalar ve güvenli araç teknikleri konuları üzerinde duruldu. Ayrıca, Türkiye’deki trafik kazaları ve araç kullanırken yapılan yanlışlar, trafik kazalarında yaşanan ölüm oranlarının yıllara göre dağılımı, emniyet kemerinin önemi de anlatılırken, sürücülük üzerine örnek videolar da izletildi. Araç kullanırken telefona bakmamak gerektiği özellikle vurgulanırken, bu durumun kazalara sebebiyet verebileceği anlatıldı.

Trafik kazalarında sürücü kusurları % 95’e dayandı

Polis Memuru Ömer Şen, Türkiye’deki trafik kazalarında yaşanan ölümlerin yüksek olduğunu vurgulayarak, kazalarda sürücü kusurlarının yüzde 95’lere dayandığını dile getirdi. Bu açıdan sürücülere büyük görev düştüğünü ifade eden Şen, trafik kazalarının yaşanmaması için temkinli araç kullanımının ve kurallara uyulmasının önemine dikkat çekti.