Büyükşehir Atıcılık Şampiyonları Yetiştirecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile işitme engelli bireyler için ‘Havalı Tabanca Atıcılık Kursu’ başlatıldı.

Engelli bireylere yönelik projeleri ve erişilebilirlik çalışmaları ile tüm Türkiye’de fark yaratan çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, işitme engelli bireylere yönelik başlattığı havalı tabanca atıcılık kursu ile engelli bireylerin sportif faaliyetlerin her aşamasında yer almasını amaçlıyor.

Konsantrasyon sporu olarak bilinen ve Türkiye’de de oldukça yaygın olarak yapılan atıcılık sporuna ilgisi olan engelli bireyler için başlatılan kurs, Kasım ayında ilk öğrencilerini ağırlamaya başladı. Geleceğin şampiyonu olmak isteyen 11 işitme engelli bireyin katıldığı ve her Çarşamba 17.00 ve 20.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitimler Nisan ayına kadar devam edecek.

Edip Buran Spor Salonu’nda devam eden kursta işitme engelli bireyler Türk Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) antrenörü Ergün Aydoğan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi atıcılık antrenörü Altan Gürkan’dan eğitim alıyor.

Temel atış kurallarının öğretildiği eğitimde duruş tekniği, kabza kavrama tekniği, nefes tekniği, nişan tekniği, tetik tekniği eğitimlerini alan bireyler dikkat dağınıklığını yenerken, nefes kontrolü ve ani karar verme yetisini güçlendiriyor. 10 metre hedef atışında eğitilen kursiyerler, eğitim sonunda başarılı oldukları takdirde lisans çıkartarak profesyonel olarak atıcılık yapabilecekler.

Eğitimlere heyecanla devam eden işitme engelli bireyler 3 Ocak Mersin’in kurtuluşu etkinlikleri kapsamında 6-7 Ocak 2018 tarihlerinde Erdemli Atış Poligonu’nda gerçekleştirilecek olan havalı tabanca atış müsabakasına katılacak.

Havalı tabanca müsabakası sonrası 10-14 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Havalı Silahlar Türkiye Kupası’na katılacak işitme engelli bireyler son derece disiplinli bir çalışma temposu içinde titizlikle eğitimlerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi önderliğinde verilen kurslar yeterli talep olması halinde ilerleyen dönemlerde yeniden verilecek.